Vitodens 200 - kondenserande gaspanna


Dra nytta av följande fördelar

  • Upp till 98 procent av bränslet omvandlas till värme
  • Tyst drift tack vare lågt fläktvarvtal
  • Kompakta mått, endast 450 mm bred (1,9 till 35 kW)
  • Enkel hantering via Vitotronic reglering med 5-tum pekskärm i färg
  • Styrning via App över internet (option via WLAN-Adapter Vitoconnect 100)
  • Kaskadkopplade pannor upp till 600 kW
  • Energieffektivitetsklass: A
Vitodens 200-W

Flexibel och effektiv kondenserande vägghängd gaspanna med Inox-Radial-Värmeväxlare, pekskärm i färg och möjlighet att styra via app

Den vägghängda kondenserande gaspannan Vitodens 200-W är idealiska för både lägenheter och enfamiljshus. Den kan lätt monteras vägghängda i badrummet eller i ett förrådsutrymme..

Inox-Radial-Värmeväxlare

Vitodens 200-W är utrustad med Inox-Radial-värmeväxlare tillverkad av högkvalitativ rostfritt stål. Det garanterar att man alltid har en hög kondensering och därmed en bra energibesparing. Även Matrix-Cylinderbrännaren är av högklassigt ristfritt stål.

Vitodens 200-W återväxlar energin från de varma avgaserna tillbaka in i värmesystemet med sådan hög kapacitet att man får upp till 98 procent verkningsgrad, vilket gör att den har energieffektivitetsklassning A. Det gör att man minskar inte bara på uppvärmningskostnaderna, utan man skonar även miljön. I kombination med solfångare eller modulerande fjärrkontroll uppnår man den näst högsta energiklassningen A+.

Inox-Radial-WVärmeväxlare
MatriX-Cylinderbrännare

Miljöskonande MatriX-Cylinderbrännare

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Lambda Pro Control Plus bidrar genom sin optimerade förbränning till lägre underhållskostnader, då serviceintervallen inte behöver vara så täta, beroende på installation och användande.

Vitotronic 200 reglering med pekskärm i färg

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronicregleringen som är utrustad med en 5“ pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el..

Vitotronic 200 reglering med pekskärm i färg
Energicockpit

Se förbrukningen i Energicockpiten

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronic 200 regleringen som är utrustad med en 5 tums pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el.

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Bekvämt reglera via App

Enkel och bekväm reglering av Vitodens 200-W kan göras via en app i kombination med Vitoconnect 100 som man ansluter till sin router för internetåtkomst. Appen kan användas i sin smartphone eller tablet. ViCare appen kan reglera en värmekrets. Med Vitotrol Plus appen kan man reglera upp till tre värmekretsar.

Extremt installations- och servicevänlig

Genom sin konstruktion kan man även dra fördel av de lägre installations och servicekostnaderna. Alla komponenter är åtkomliga från framsidan, vilket gör att åtkomst från sidorna inte behövs vid service.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
1,8 till 150 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png
en-/två-/flerfamiljshus, lägenhet i flerfamiljshus, företag, nybyggnation och modernisering
Manövrering
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 reglering med 5-tums pekskärm i färg. Kan styras via Vitotrol App
Varmvattenberedning
Värmer till extern varmvattenberedare (tillbehör), vilket gör att man kan anpassa tappvarmvattenvolymen efter komfortbehov som t ex stor familj, många tappställen (dusch/badkar), bubbelbadkar med mera.
Fler egenskaper
Som flerpanneanläggning upp till 600 kW
Vitodens 200-W i genomskärning