Vitodens 222-F – golvstående och bekväm med integrerad beredare

Dra nytta av följande fördelar

  • Golvstående, kompakt, kondenserande gaspanna som passar med standardmåtten för kök
  • Hög varmvattenkomfort tack vare integrerad beredare
  • Lång livslängd och hög effektivitet tack vare Inox-Radial-värmeväxlare
  • Strömbesparande lågenergipump
  • Användarvänlig reglering med en 5 tums pekskärm i färg
  • Kan styras via internet med app (med WLAN-adaptern Vitoconnect 100 som option)
  • Energieffektivitetsklass: A
  • Energieffektivitetsklass tappvarmvatten: A
Vitodens 222-F

Den golvstående kompakta Vitodens 222-F är övertygande med sin höga tappvarmvattenkapacitet, användarvänliga reglering med pekskärm i färg. Även onlinemöjlighet med app.

Vitodens 222-F är en modern och effektiv kondenserande gaspanna som är utmärk att modernisera sitt gamla värmesystem med, likväl att montera in i nyproducerade hus.

Det kompakta formatet och det tidslösa utseendet kan lätt integreras i vilket hem som helst. Med sin varvtalsstyrda, energioptimerade och högeffektiva cirkulationspump ger den en extrem energieffektivitet samtidigt som den är tystgående

Inox-Radial-Värmeväxlare i rostfritt stål

Den golstående Vitodens 222-F är utrustad med Inox-Radial-Värmeväxlare i högkvalitativt rostfritt stål. Det garanterar att man alltid har en hög kondensering och därmed en bra energibesparing. Även Matrix-Cylinderbrännaren är av högklassigt ristfritt stål.

Vitodens 222-F återväxlar energin från de varma avgaserna tillbaka in i värmesystemet med sådan hög kapacitet att man får upp till 98 procent verkningsgrad, vilket gör att den har energieffektivitetsklassning A. Det gör att man minskar inte bara på uppvärmningskostnaderna, utan man skonar även miljön.

Inox-Radial-Värmeväxlare i rostfritt stål
MatriX-Cylinderbrännare

Miljöskonande MatriX-Cylinderbrännare

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Lambda Pro Control Plus bidrar genom sin optimerade förbränning till lägre underhållskostnader, då serviceintervallen inte behöver vara så täta, beroende på installation och användande.

Vitotronic 200 reglering med pekskärm i färg

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronicregleringen som är utrustad med en 5“ pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el. Hjälpfunktionerna förenklar bäde driftsättning av uppvärmningsanläggningen samt användandet efter inatallation.

Vitotronic 200 reglering med pekskärm i färg
Energicockpit

Se förbrukningen i Energicockpiten

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronic 200 regleringen som är utrustad med en 5 tums pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el.

Komfortabel varmvattenvolym

Den emaljerade, integrerade varmvattenberedaren på 100 liter (130 liter på 35kW) ser till att man får en hög varmvattenkomfort. Gaspannan i kombination med den integrerade varmvattenberedaren produverar varmvatten motsvarande en separat varmvattenberedare på 350 liter. Tappvarmvattnet laddar genom en direktväxlare fö arr alltid säkerställa en ra varmvattenkomfort..

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Bekvämt reglera via App

Enkel och bekväm reglering av Vitodens 222-W kan göras via en app i kombination med Vitoconnect 100 som man ansluter till sin router för internetåtkomst. Appen kan användas i sin smartphone eller tablet. ViCare appen kan reglera en värmekrets. Med Vitotrol Plus appen kan man reglera upp till tre värmekretsar.

Extremt installations- och servicevänlig

Genom sin konstruktion kan man även dra fördel av de lägre installations och servicekostnaderna. Alla komponenter är åtkomliga från framsidan, vilket gör att åtkomst från sidorna inte behövs vid service.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
1,8 till 35 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
En-/tvåfamiljshus, lägenhet i flerfamiljshus, nybyggnation och modernisering
Manövrering
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 reglering med 5-tums pekskärm i färg. Kan styras via Vitotrol App
Varmvattenberedning
Emaljerade beredare på 100 liter (35 kW: 130 liter). Varmvattenberedare på 130 med slinga liter för hög varmvattenbekvämlighet
Fler egenskaper
Passar bra bland vitvaror, tvättstuga med mera.
Vitodens 222-F i genomskärning