Vitodens 222-W – vägghängd med integrerad beredare

Dra nytta av följande fördelar

  • Platsbesparande kompakt kondenserande gaspanna med integrerad varmvattenberedare i rostfritt stål
  • Hög varmvattenkomfort tack vare integrerad 46-liters varmvattenberedare
  • Lång livslängd och hög effektivitet tack vare Inox-Radial-värmeväxlare
  • Tyst drift tack vare lågt fläktvarvtal
  • Användarvänlig reglering med en 5 tums pekskärm i färg
  • Kan styras via internet med app (med WLAN-adaptern Vitoconnect 100 som option)
  • Energieffektivitetsklass: A
  • Energieffektivitetsklass tappvarmvatten: A
Vitodens 222-W kondenserande gaspanna

Flexibel och effektiv kondenserande gaspanna med Inox-Radial-Värmeväxlare, 5 tums pekskärm i färg och möjlighet att styra via app

Den kondenserande vägghängda gaspannan Vitodens 222-W är ett idealiskt val för små hus och lägenheter där den inte tar stor plats, utan kan monteras tll exempel i köket, badrummet eller tvättstugan.

Inox-Radial-Värmeväxlare

Vitodens 222-W är utrustad med Inox-Radial-Värmeväxlare i högkvalitativt rostfritt stål. Det garanterar att man alltid har en hög kondensering och därmed en bra energibesparing. Även Matrix-Cylinderbrännaren är av högklassigt ristfritt stål.

Vitodens 222-F återväxlar energin från de varma avgaserna tillbaka in i värmesystemet med sådan hög kapacitet att man får upp till 98 procent verkningsgrad, vilket gör att den har energieffektivitetsklassning A. Det gör att man minskar inte bara på uppvärmningskostnaderna, utan man skonar även miljön. I kombination med solfångare eller fjärrkontrolle kan den näst högsta effektivitetsklass  A + uppnås.

Inox-Radial-Värmeväxlare
MatriX-Cylinderbrännare

Miljöskonande MatriX-Cylinderbrännare

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Lambda Pro Control Plus bidrar genom sin optimerade förbränning till lägre underhållskostnader, då serviceintervallen inte behöver vara så täta, beroende på installation och användande.

Vitotronic 200 reglering med pekskärm i färg

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronicregleringen som är utrustad med en 5“ pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el. Hjälpfunktionerna förenklar bäde driftsättning av uppvärmningsanläggningen samt användandet efter inatallation.

Vitotronic 200 pekskärm i färg
Energiecockpit

Se förbrukningen i Energicockpiten

Både värmeinstallatören och användaren drar nytta av den lätthanterliga Vitotronic 200 regleringen som är utrustad med en 5 tums pekskärm i färg. Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Bekvämt reglera via App

Enkel och bekväm reglering av Vitodens 222-W kan göras via en app i kombination med Vitoconnect 100 som man ansluter till sin router för internetåtkomst. Appen kan användas i sin smartphone eller tablet. ViCare appen kan reglera en värmekrets. Med Vitotrol Plus appen kan man reglera upp till tre värmekretsar.

Extremt installations- och servicevänlig

Genom sin konstruktion kan man även dra fördel av de lägre installations och servicekostnaderna. Alla komponenter är åtkomliga från framsidan, vilket gör att åtkomst från sidorna inte behövs vid service.

Med hög varmvattenkomfort

Den kondenserande gaspannan Vitodens 222-W har en hög varmvattenjomfort med sin rostfria intererade varmvattenberedare på 46 liter. Ded pannans funktion och direktväxling får man ut tappvarmvatten motsvarande om man har en 150 liters varmvattenberedare.

Jämfört med en konventionell varmvattenberedare klarar beredaren att leverera samma mängd varmvatten med en betydligt mindre vattenvolym. Med en integrerad beredare flödar det vatten som värmts i direktväxlaren kontinuerligt in i beredaren och finns genast tillgängligt. Sensorer ser till att utloppstemperaturen är konstant. Vid behov startar MatriX-cylinderbrännaren och skapar den önskade vattentemperaturen. Denna princip är till extra stor fördel när man vill ta ett bad eller en lång dusch.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
1,8 till 35 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
Enfamiljshus, lägenhet i flerfamiljshus, nybyggnation och modernisering
Manövrering
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 reglering med 5-tums pekskärm i färg. Kan styras via Vitotrol App
Varmvattenberedning
Inbyggd beredare i rostfritt stål på 46 liter med direktväxling, som motsvarar ca 150 liter separat beredare
Fler egenskaper
Den kan lätt monteras vägghängd i rum, som grovtvättstuga eller i ett förrådsutrymme med mera.
Vitodens 222-W i genomskärning