Vitodens 300 – testvinnaren: ekonomisk, tyst och låga utsläpp


Dra nytta av följande fördelar

  • Idealisk för byggnader med lågt värmebehov 
  • 98 procent av bränslet omvandlas till värme
  • Tyst drift tack vare lågt fläktvarvtal 
  • Spara in på avgifterna för sotning tack vare kontrollintervaller på tre år
  • Tilltalande design och hög användarkomfort tack vare pekskärm i färg med meddelanden i klartext och grafikstöd, möjlighet att lägga till favoritsidor finns
  • Energicockpit med visualisering av energiproduktion/-förbrukning för sol och gas samt histogram
  • Direktförbindelse via ett LAN-gränssnitt och manövrering via appen Vitotrol Plus
  • Optimal integrering av solfångaranläggningen med indikator för laddningstillstånd i kombination med den intelligenta systemberedaren (Vitocell 100-W, CVUC-A)
  • Energieffektivitetsklass A


Marknadens främsta vägghängda gaspanna

Den vägghängda, kondenserande gaspannan Vitodens 300-W är den optimala lösningen för hus med lågt energibehov. Den har en effekt på 1,8 till 35 kW. MatriX-gasbrännaren övertygar både med sin tillförlitliga, effektiva och tysta drift och med sitt låga utsläpp av skadliga ämnen. Kärnan i Vitodens 300-W är Inox Radial-värmeväxlaren av rostfritt stål. Den omvandlar den energi som tillförs till värme nästan helt utan förluster.

Hög användarkomfort via trådlös styrning eller smartphone

Vitodens 300-W kan styras hemifrån via ett integrerat, trådlöst gränssnitt. Fjärrstyrningen Vitotrol 300 RF med stor pekskärm i färg gör styrningen ännu enklare än med pannans egna reglerutrustning Vitotronic 200. Med en internetuppkoppling har du dessutom ständig tillgång via en smartphone eller surfplatta när du är hemifrån.

Anlage_Vitodens-300-W.jpg

Vitodens 300-W är Viessmanns bästa vägghängda, kondenserande gaspanna. Den imponerar med sin effektiva drift och sina kompakta mått.

Inox-Radial-Värmeväxlare

Ekonomisk och effektiv

Den korrisionsbeständiga Inox-Radial-värmeväxlaren av höggradigt rostfritt stål är kärnan i Vitodens 300-W. Den omvandlar effektivt energin från rökgaserna tillbaka till värmesystemet med knapt några förluster alls. Verkniingsgraden är praktiskt taget oslagbar med upp till 98 procent..

Den extremt sparsamma förbrukningen av narurgasen gör adå även att CO2 utsläppen minskar, vilket gör att Vitodens 300-W bidrar till ett bättre klimatskydd..

Automatisk förbränningskontroll sänker kostnaderna

Den integrerade förbränningskontrollen Lambda Pro Control Plus justerar automatiskt brännaren efter gaskvaliteten (naturgas, gasol, biogasinblandning) och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Tyst och låga utsläpp

Det låga varvtalet på fläkten ger en tyst drift för bättre komfort, samtidigt som de låga utsläppen bidrar till ett mer hållbart klimatskydd.

5-tums pekskärm i färg för Vitotronic 200 (HO2B) på Vitodens 300-W, 333-F och Vitodens Vitodens 343-F
 

Den beprövade digitala regleringen Vitotronic 200 får ytterligare funktioner till Vitodens 300-serien. Vitodens 300-serien levereras förberedd för att ansluta till internet som standard, samt med en imponerande 5-tum stor pekskärm med färgdisplay.
 

Touch-Display.png
Energie-Cockpit.png

Energicockpiten gör energiförbrukningen transparent

Med en storlek på nästan 13 centimeter visar skärmen översiktligt den nya energicockpiten som informerar användaren om produktion och förbrukning. Därtill räknas t.ex. solenergin från en ansluten solfångaranläggning respektive gasförbrukningen för uppvärmning och varmvatten. Varmvattenberedarens aktuella laddning visas överskådligt. Ett histogram visar alla värden dygnsvis, veckovis, månadsvis eller årsvis.

Anslut till nätverk och internet från start

Värmepannorna är internetkompatibla direkt från fabriken. Via appen Vitotrol Plus och WLAN kan de regleras varifrån som helst med en smartphone eller surfplatta. Värmepannan har ett nätverksgränssnitt som gör att Vitodens och DSL-routern även kan anslutas direkt till varandra via en ethernetkabel.
 

Vitotrol_Plus_App.jpg
fernbedienungen.jpg

Anpassade till varandra: systemteknik

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara ett perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt det som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Produkten i genomskärning

Genomskärningsbild av den kondenserande gaspannan Vitodens 300-W