Koppla om ditt värmesystem till framtiden

Med våra högeffektiva värmepumpar för olika energikällor (luft, jord, berg och vatten), kan vi erbjuda en produkt för i stort sett alla typer av hus och behov. Med en bergvärmepump kan man minska sina energikostnader med upp till 80%. ( upp till ca 70 % med luft/vatten värmepumpar )

Om man dessutom installerar våra solcellssystem så kan man producera hela eller delar av den elenergi som värmepumpen använder under 1 år. Man kan alltså få en självförsörjande värmeanläggning.

Som exempel så ger en solcellsanläggning på 5 kW, vilket är 20 paneler som upptar en yta på ca 35 kvadratmeter, upp till 5000 kWh el per år i Sverige.

Våra värmepumpar har dessutom inbyggda smarta funktioner i regleringarna för att kunna kopplas upp mot solcellssystem. Man kan t.ex ställa in att värmepumpen skall ladda upp varmvattnet när solcellsanläggningen ger en viss elproduktion. Helt enkelt köra värmepumpen med gratis el.

Förutom värmepumpar och solcellssystem så omfattar vårt breda produktprogram även pannor för gas, ved, pellets, flis och olja, solvärmelösningar och annan kringutrustning som t.ex. varmvattenberedare och akumulatortankar.

Oavsett vilket av Viessmanns värmesystem som du bestämmer dig för får du alltid ett system med banbrytande spetsteknik. Den höga energieffektiviteten hjälper dig att spara på värmekostnader, samt det ekologiskt riktiga valet för dig, då Viessmanns moderna värmesystem skonar värdefulla naturresurser och bidrar på så sätt aktivt till att minska CO2-utsläppen och skydda klimatet.

Viessmannkoncernen är en av de globalt ledande tillverkarna av energisystem och vi har funnits i nästan 100 år. Det ger en trygghet som få andra kan ge.
 

Solceller och Värmepump

Framtidens värmesystem

Värmepump och solceller är ett framtidssäkert värmesystem. Kontakta oss för mer information

08-47 48 800 sänd email