Viguide – en innovativ och digital service

Med mjukvaran Viguide erbjuder vi nu våra partners en innovativ lösning för övervakning av värmesystem. Brukaren drar nytta av mer trygghet och du som installatör kan alltid online se de värmesystemen du installerat.

Klicka på uppspelningsknappen för att starta videon. Observera att genom att spela videon överförs data till YouTube. För mer information se vår sekretesspolicy.

ViGuide

Paket

ViGuide lägger kraften med data i dina händer så att du kan göra mer med mindre. Utöka dina möjligheter utöver grundläggande övervakning, kontroll och felsökning med de nya Plus- och Pro-paketen.

Basic
Gratis driftsättning, byte av reservdelar, fjärrövervakning och basstyrning för alla dina anslutna värmesystem.

Plus
Das Paket zur einmaligen Nutzung bietet datengestützte Einblicke, die Ihnen helfen, Probleme schnell zu diagnostizieren und zu beheben, wenn sie auftreten, egal ob per Fernzugriff oder vor Ort.

Pro
Årligt, rikstäckande service- och underhållspaket som hjälper dig att identifiera problem innan de uppstår och ger tips för att optimera systemets prestanda.

Besök viguide.viessmann.com för en komplett lista över tillgängliga funktioner.

Paket

Bild som illustrerar en mobilapp

Viktig information, direkt

Vi informerar dig omedelbart om relevanta förändringar i dina kunders enheter. Detta gör att du kan upptäcka eventuella fel före din kund och på ett proaktivt sätt hantera problemet.

 

!  Utrustningsfel

En av de enheter du installerat har ett fel eller är inte längre uppkopplad.

✓ Service efterfrågas

En av dina kunder ber om hjälp med en enhet.
 


Installationsdetaljer

●  All viktig information om ett system är lättillgänglig. Det inkluderar: kundnamn och kontaktuppgifter, typ och modell för värmesystemet, driftsstatus, serienummer, gateway-nummer. Alla dessa detaljer finns alltid nära till hands.

●  Vitoguide ger dig ytterligare information som brännarstatus, driftstid, start, utetemperatur, pannans temperatur och WiFi-signalstyrka.

●  Om det finns tillgängligt för systemet bestämmer Vitoguide också gas- och elförbrukningen samt information om solvärme.

All viktig information finns tillgänglig

Mer tid över till viktiga saker

Vitoguide låter dig justera de viktigaste parametrarna på avstånd. Detta gör att du sparar både tid och pengar på onödiga resor.

Kurva som illustrerar temperatur


En del av det smarta hemmet

Du har tagit din kunds värmesystem online med antingen en Vitoconnect-gateway eller en ny Viessmann E3-kompatibel panna. Husägaren använder ViCare för att styra sin uppvärmning och varmvattenberedning och vill att du som specialist ska övervaka dem på distans via Vitoguide. Hur går det till?

Med Viessmann Smart Climate System som består av en klimatsensor och eTRV kan husägare styra sin komfort i enskilda rum där komponenterna är installerade. Med Vitoguide kan du hjälpa dem att ställa in rumsinställningarna och driftsätta värmenheterna.

Smart Home

Statusmeddelanden för fel

Statusmeddelanden för omedelbar kontroll

●  Visa detaljer för varje fel och få en beskrivning av orsaken och den rekommenderade åtgärden som rekommenderas av Viessmann.

●  Se historiken för alla systemincidenter, inklusive vem som gjorde ändringarna och när.

●  En direktlänk till reservdelsappen gör att du kan beställa exakt rätt delar för att få jobbet gjort snabbt och smidigt.

●  Viessmann gör det också lättare för dina kunder att utföra underhållsarbete och undvika problem innan de uppstår. Med ett klick kan du beställa en komplett uppsättning för att utföra underhållet. Alla delar du behöver för ett specifikt värmesystem ingår i denna ordning, så du behöver inte söka efter komponenter och riskera att glömma någonting.


Kartvy för bättre ruttplanering

Har du flera kunder utspridda över din region? Eller vill du få en översikt över alla system i ditt område? Med kartvyn kan du planera de mest effektiva rutterna för att komma från en kund till en annan. Du kan också klicka på en kund för att se ytterligare information och status.

Kartvy för ruttplanering
Viktiga parametrar

Heizkurvenmanager

Styrning av uppvärmningskurva

Tillåter konfiguration av lutning och nivå.

Temperaturmanager

Styrning av temperatur

Tillåter inställning av temperaturnivå.

Zeitenmanager (kommt bald)

Tidsstyrning (kommer inom kort)

Tillåter konfiguration av uppvärmningstider.

Vitoguide - ett gränssnitt

Allt finns överskådligt i ett gränssnitt.

Med Vitoguide kan du se dina kunders system varifrån som helst. Vitoguide har liknande gränssnitt för alla typer av enheter.

Parametrar som stöds:

Driftstatus

Driftstatus

Tappvattentemperatur

Tappvattentemperatur

Panntemperatur

Panntemperatur

Utetemperatur

Utetemperatur