Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Uppvärmningssystem med låga utsläpp för lokala myndigheter

Fråga en expert om råd
(Foto: © Enno Friedrich)

Det omfattande utbudet av produkter och tjänster från Viessmann erbjuder individuella lösningar med effektiva system för alla användningsområden och energikällor. I årtionden har företaget levererat högeffektiva värmesystem med låga utsläpp för olja och gas, samt solvärme- och PV-system, värmegeneratorer för regenerativa råmaterial och värmepumpar.

Som en heltäckande leverantör av energisystem erbjuder Viessmann alla nödvändiga komponenter för konceptdesign, implementering och drift av kommunala närvärmenät, bostadshuslösningar eller bioenergibyar. Viessmann levererar inte bara lämpliga värmesystem för fossila bränslen eller förnybara energikällor, utan stöder också lokala myndigheter hela vägen från den första genomförbarhetsstudien till systemkonstruktion och driftsättning.

Allt från en enda källa

Viessmann erbjuder ett lämpligt hållbart energisystem för alla behov - för lokala myndigheter, bostadsområden och bioenergibyar. Högisolerade rör samt värmeöverföringsstationer finns tillgängliga för att bygga ett lokalt värmenät. Naturligtvis är dessa lika lämpliga för nybyggnads- som moderniseringsprojekt.

Medan fokus i landsbygdsområden ligger på att etablera bioenergibyar, finns det i allmänhet inte tillräckligt med biomassa tillgänglig i stadsområden för att värma de flesta byggnader. Här erbjuder dellösningar för enskilda flerfamiljshus lönsamma alternativ, liksom integration av fossila bränslen och utnyttjande av miljö- och spillvärme.

Omfattande tjänster som sträcker sig från råvaruhantering till driftledning kompletterar utbudet.

Omfattande utbud av tjänster för alla aspekter av ditt värmesystem

Systemspecifika lösningar och matchande tjänster från en enda källa garanterar dig tillförlitlig och effektiv drift.

Viessmanns omfattande sortiment står för innovativ och effektiv teknik när den är som bäst. Från konsultation och designkoncept till underhåll, med fokus på energisystemets hela livscykel.

Utifrån dina krav och din planering utvecklar våra experter en skräddarsydd, ekonomisk och framtidssäker lösning. Kraven och säkerhetsföreskrifterna för alla utrustningskomponenter beaktas under implementeringen - från bränsletillförseln till rökgasen - med all nödvändig infrastruktur. Detaljer om tjänsterna:

Viessmann behandlar alla projekt individuellt, där varje aspekt av designkonceptet är inriktat på hög effektivitet:

 • Opartisk rådgivning om teknik och bränsletyp
 • Bästa lösningen rekommenderas ur ekologisk och ekonomisk synvinkel
 • Information om nationell och internationell lagstiftning
 • Analys av systemet
Vitomax i isometrisk vy

Samordning med alla tekniska avdelningar medan systemet är under konstruktion för att säkerställa leverans och installation i rätt tid.

 • Tillverkad med en hög grad av förmontering för att minimera tiden på plats
 • Problemfri driftsättning
 • Omfattande prestandatester
 • Dokumentation av det färdiga bygget

Tillförlitlig drift säkerställs genom kundspecifika servicekoncept med garanterad reservdelsförsörjning, regelbundet underhåll och pannkontroller:

 • 24/7 kundservice
 • Fjärrövervakning och fjärrdiagnos
 • Konvertering och modernisering
 • Uthyrning av pannor
 • Utbildning vid Viessmann Academy
Vitomax underhåll

Containersystem enligt nycklarna-i-handen-princien är effektiva och tidsbesparande alternativ till värmecentraler. Containrarna anpassas individuellt för att uppfylla alla krav - de kan utrustas med gas- eller biomassapannor, en kraftvärmeenhet eller en kombination av olika värmegeneratorer.

Behållarsystem Kommunalt sjukhus Pirmasens Vitobloc 200, 140 och 207 kWel

Produktsortiment

Varmvattenberedare upp till 22 MW.

Med ett brett sortiment av plan- och vakuumrörsolfångare erbjuder Viessmann flexibla och individuella lösningar för varje tillämpning.

Kvaliteten på den inre ytan av varmvattenberedaren är avgörande för en hygienisk varmvattenberedning. Av denna anledning förlitar sig Viessmann på två högkvalitativa material: Ceraprotect emaljbeläggning för säkert, varaktigt skydd mot korrosion - gäller för Vitocell 100-serien. rostfritt stål - används för Vitocell 300-serien - som uppfyller de högsta hygienkraven.

Solcellsmoduler med hög avkastningsförmåga, kompromisslös kvalitet och garanterad säkerhet.