Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Intelligent teknik och intelligenta tjänster

Fråga en expert om råd
Viessmann Vitodens 050-W - styrning med ViCare-appen

Använd energin effektivt och öka komforten på samma gång. Intelligent teknik från Viessmann möjliggör just detta. Tekniken länkar samman produkter, digitala tjänster och de energihanteringssystem som de innehåller, även bortom företagets eget produktsortiment. Detta gör Viessmann till en leverantör av smarta lösningar för både slutkonsumenter och partners, som gör vardagen enklare och samtidigt hjälper till att identifiera och dra nytta av potentiella besparingar. Detta är nyckelpunkter för att uppnå vårt mål: att forma livsmiljöer för kommande generationer.

Integrering av värmesystemet i det smarta hemmet

Den intelligenta sammankopplingen av fastighetstekniken har många fördelar. Automatiserade processer och styrning via smartphone eller surfplatta innebär en betydande ökning av bekvämligheten. Det smarta hemmet erbjuder också energibesparingspotential. Denna potential är särskilt stor när det gäller värmeteknik. Detta beror på att en betydande del av ett hushålls energiförbrukning går åt till att generera värme. Moderna värmesystem från Viessmann är utformade för användning i det smarta hemmet. De kan styras via en app, ställas in på energisparlägen och hålla boende och hantverkare informerade om den tekniska statusen.

Viessmann-appar för användare och partners

Den tid är förbi då rumstemperaturen behövde ställas in med hjälp av en termostatventil. Med Viessmanns appar kan hela värmesystemet styras oberoende av var man befinner sig, oavsett om det rör sig om ett hushållssystem i hemmet eller något mer komplext. Och det är inte bara systemägare som kan dra nytta av applikationer som ViCare. Viessmann har även utvecklat intelligenta appar för partners som underlättar det dagliga arbetet. Med appen ViGuide kan till exempel vissa parametrar underhållas och justeras på distans, vilket eliminerar behovet av tidskrävande möten på plats.

Ökad effektivitet med Energy Management

Med Viessmann Energy Management kan du spåra energiflöden i hemmet i realtid. Det innebär att ägare av elektriska och värmeelektriska energisystem kan hålla reda på sin egen elproduktion och förbrukning. På så sätt kan potentialen för optimerad drift lättare upptäckas och utnyttjas. Energihanteringen är tillgänglig via Viessmanns ViCare-app. Appen visar användaren information som aktuell självförsörjning och självförbrukning samt hur mycket koldioxid energisystemet producerar och sparar.

Viessmann One Base

Med One Base kan alla Viessmann-system och Smart Home-lösningar anslutas för att bilda en enda klimat- och energilösning. Även senare utbyggnad är möjlig utan problem, till exempel genom att integrera ytterligare produkter, digitala Viessmann-tjänster eller uppgraderingar. Detta gör One Base särskilt framtidssäker och bekväm. Styrningen sker enkelt via ViCare-appen. Röstassistenter som Amazon Alexa kan också användas.

Lösningar för utvecklare av smarta hem

Viessmanns API (Application Programming Interface) ger slutanvändare och företag från olika branscher tillgång till ett brett utbud av data från Viessmanns värmesystem för att utveckla sina egna smarta hemlösningar eller integrera dem i tredjepartsapplikationer.

Med vårt API kan utvecklare skapa lösningar som ökar deras komfort och välbefinnande samtidigt som de bidrar till att skapa framtidens boendemiljöer. Att göra dessa data tillgängliga för våra kunder och partners stärker Viessmanns motto "co-creation".