Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Sponsring av vintersport

Viessmann har varit en aktiv sponsor av vintersport i över 20 år. Viessmann stöder tre sporter, två internationella förbund och mer än 20 idrottare som en pålitlig partner.

Stöd till elitidrottare och fostran av unga talanger

Passionen för vintersport får fansen att besöka evenemanget och heja på sina hjältar. Denna entusiasm inspirerar idrottarna att ge sitt bästa. Och den uppmuntrar Viessmann att hjälpa framtidens idrottare. Tillsammans kommer vi att se till att denna entusiasm och passion för vintersport förs vidare till nästa generation.

Talangfulla unga idrottare och tävlingsidrott

Vi bryr oss mycket om framtida generationer, och det gäller även vårt engagemang för vintersport. Unga idrottare har en lång och svår väg att gå för att bli professionella idrottare. Det är därför vi stöder främjandet av talangfulla unga idrottare i hela landet. Genom att stödja Viessmann Junior Team som en del av vårt partnerskap med det tyska skidförbundet, kan vi sponsra unga idrottare inom skidskytte, längdskidåkning, längdskidåkning och kombinerad skidåkning. Våra bidrag finansierar till exempel träningsläger som ger idealiska träningsförhållanden för lovande idrottare.

Vi tar också ansvar för regional vintersport och nästa generations skidåkare. Vi sponsrar till exempel skidklubbarna Willingen och Winterberg. Den geografiska närheten till vårt huvudkontor i Allendorf (Eder) och våra regionala band gör det mycket viktigt för oss att främja unga talanger även här.

En annan del av vårt engagemang för unga idrottare är vårt stöd till idrottsinternatskolor i Willingen och Oberstdorf, där elevernas idrottsliga talang främjas och där de kan kombinera skolutbildning och idrott på bästa möjliga sätt.

Förutom att främja nästa generation och tävlingsidrottare omfattar den holistiska strategin även stöd till idrottare efter deras aktiva karriär. Viessmanns idrottare får till exempel möjlighet att genomföra en lärlingsutbildning eller en dubbelkvalificering på ett företag efter sin professionella karriär. Vissa idrottare behåller nära band till Viessmann efter sin aktiva karriär och representerar familjeföretaget som varumärkesambassadörer. Viessmann har ett decennielångt partnerskap med toppidrottare som Sven Fischer, Tobias Angerer och Georg Hackl.