Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Klimatpartnerskap med FC Bayern München

Viessmann är officiell klimatpartner till FC Bayern München.

Sponsring av sport på Viessmann

Sportsponsring har en lång tradition hos Viessmann: familjeföretaget har varit involverat i vintersport i mer än 25 år. Vi började med rodel, en vintersport där man åker släde på konstgjorda banor med branta sluttningar och lutningar, och Viessmann har blivit en integrerad del av de flesta nordiska vintersportaktiviteter med fokus på backhoppning och skidskytte. Sedan 2018 har även fotboll lagts till i portföljen för sportsponsring.

Global spelare: Viessmann och FC Bayern

Sponsringen av de tyska rekordmästarna FC Bayern München har blivit en viktig del av Viessmanns engagemang inom sport. Det internationella partnerskapet mellan de två globala aktörerna, båda marknadsledare inom sina branscher, inleddes i Kina där Viessmann blev FC Bayerns officiella regionala partner under 2018. Ett brett spektrum av aktiviteter har genomförts vid många lokala fotbollsskolor och turneringar.

Utvidgning av partnerskapet

Som svar på det framgångsrika partnerskapet utökade Viessmann sitt åtagande med FC Bayern till Sydostasien 2021 och har blivit officiell klimatpartner till FC Bayern München i utvalda europeiska länder (Frankrike, Spanien, Polen, BeNeLux och Ryssland) för sektorerna värme, luftkonditionering, kylning och ventilationsteknik. Sedan starten av säsongen 2022/23 har Viessmann utökat sitt partnerskap med FC Bayern München till Global.

Hållbart engagemang

Fotboll är en global passion och behovet av att globalt sträva efter klimatmålen blir allt starkare i människors medvetande. Det är precis här som två starka varumärken kan bidra med passion för sport och den bästa klimatbesparande tekniken. Syftet med partnerskapet är att främja en hållbar användning av resurser för framtida generationer i regionen. För Viessmann är hållbarhet kärnan i företagets syfte "Vi skapar livsmiljöer för kommande generationer".

Undertecknandet