Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Ett pålitligt partnerskap för framtiden

Foto: © A._and_I._Kruk / Shutterstock.com

Viessmann har utvecklats från en specialist på värmeteknik till en leverantör av innovativa systemlösningar. Det är ett tecken på hur viktigt framsteg är för oss, samtidigt som vi är stolta över våra rötter. Detta gäller även vårt framgångsrika partnerskap med installatörer av värmesystem, som har varat i generationer. Därför är det extra glädjande att Viessmann 2021 för 16:e gången i rad utsågs till branschpartner nr 1 av den tyska branschtidningen "markt intern". Och tillsammans med våra partners från handeln vill vi utöka detta partnerskap ytterligare. På så sätt kombinerar vi det beprövade och testade med det nya och originella. Beprövad kvalitet, tillförlitlighet och ömsesidigt förtroende tillsammans med innovativa lösningar och tjänster som gör vardagen enklare för både våra partners och deras kunder, samtidigt som de hjälper till att driva energiomställningen framåt.

Tillsammans skapar vi innovativa systemlösningar

Vi tänker i termer av system. Det är därför de enskilda komponenterna i Viessmanns värme- och klimatteknik är optimalt anpassade till varandra på fabriken. Det innebär att de fungerar tillförlitligt och effektivt, inte bara var för sig, utan även som ett system. Installatörernas arbete underlättas också av att enskilda systemkomponenter enkelt kan eftermonteras och utökas. Oavsett om du installerar ett nytt värmesystem för din kund, moderniserar ett befintligt eller servar ett system - Viessmanns verktyg och tjänster för partners kommer att hjälpa dig.

Fördelar för dig och dina kunder

I nära samarbete med våra partners arbetar vi med tjänster och verktyg som ger både installatörer och deras kunder ett verkligt mervärde - från att ta fram offerter och beställa komponenter och reservdelar, till driftsättning och underhåll. Viessmanns partnerföretag kan dra nytta av fördelarna inom följande områden:

  • Information och rådgivning för kunder och installatörer
  • Planering och inköp av kompletta system samt reservdelar
  • Installation och service för partners och deras kunder

Informera och ge råd

Som vår partner har du alltid tillgång online till över 30 000 PDF-dokument med teknisk information om produkter samt aktuella prislistor. Dessutom finns Viessmanns tekniska service och innovativa verktyg tillgängliga för att hjälpa dig att ge råd till kunderna.

Planera och köp

Som Viessmann-partner har du tillgång till många verktyg för planering av enskilda komponenter samt kompletta värme- och kylsystem. Detta inkluderar specialapplikationer för dimensionering av värmepumpar eller beräkning av nödvändigt avstånd till en grannfastighet baserat på ljudnivåer. Viessmann PartnerShop är alltid öppen för att säkerställa att planerna snabbt kan genomföras. Hitta lämpliga komponenter, kontrollera deras tillgänglighet och skicka din beställning online - på en PC, på kontoret eller på resande fot. Länken till Quote Assist gör det ännu enklare att beställa. Vårt pålitliga logistiksystem garanterar snabb leverans.

Installation och service

Framgångsrik kundservice kännetecknas av snabb tillgänglighet vid alla tidpunkter. Viessmann ViGuide gör det inte bara enklare för dig som installatör att utöka dina tjänster i detta avseende, utan också att spara värdefull tid. Om ett värmesystem har en gateway och kunden använder ViCare-appen, kan du använda det centrala styrverktyget för att övervaka alla installationer på distans och i vissa fall åtgärda potentiella problem innan de blir uppenbara. Med reservdelsappen kan du enkelt registrera installerade produkter online.

Ett omfattande partnerskap över alla sektorer

Tillsammans med våra partnerföretag vill vi forma framtiden till det bättre. För att uppnå detta förlitar vi oss på ett omfattande partnerskap. Detta omfattar även stöd till installatörer inom följande områden:

Vi erbjuder utbildning på våra försäljningskontor samt omfattande möjligheter till e-learning.

Vi hjälper dig att värva nya kunder och hantera förfrågningar.

Evenemang som Viessmann Roadshow och mässor säkerställer en nära kontakt med handeln.

Spara tid vid kundanskaffning

För att våra partners ska kunna koncentrera sig på sina kärnområden hjälper vi till med kundanskaffning. Via Viessmann Leads får du kontakter som har ett verkligt intresse av att göra ett köp. Du kan hantera dem snabbt och enkelt i ViContact-portalen.

(Foto: © SpeedKingz / Shutterstock.com)

Informationshubben för Viessmann-partners

Som Viessmann-partner har installatörer tillgång till vår PartnerPortal (kommer hösten 2023). Där delas innovationer och nya utvecklingar, och alla tjänster och applikationer görs tillgängliga i en samlad form med bara en inloggning. Här kan du också följa orderstatus och hämta information om online-kundsystem som en del av övervakningsfunktionen. I följande video förklarar Thomas Heim hubben som är tillgänglig för Viessmann-partners.