Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Köp av ett nytt värmesystem från Viessmann - tips och information

Fråga en expert om råd
Bild: Shutterstock / fizkes

Första steget: planering

Innan du bestämmer dig för ett nytt värmesystem och undertecknar köpekontraktet finns det några punkter som måste klargöras. För att undvika obehagliga överraskningar bör köpet vara välplanerat. Börja med att fastställa en budget. Kom ihåg att ett värmesystem är mer än själva värmegeneratorn - beroende på vilket nytt värmesystem du väljer kan det behövas t.ex. en ackumulatortank, en gasanslutning eller ett borrhål. Med en luftvärmepump från Viessmann behöver du till exempel inte bekymra dig om detta.

Svaren på dessa frågor bör klargöras i förväg genom att rådgöra med en energirådgivare eller en installatör:

 • Ska ett befintligt värmesystem kompletteras eller bytas helt och hållet?
 • Är det en nybyggnation?
 • Ska man byta till en annan energikälla?
 • I vilket skick är byggnaden?
 • Hur många personer bor i huset? Vad är värmebehovet?
 • Finns det utrymme för en ackumulatortank eller fristående varmvattenberedare?
 • Hur ser mitt eget användningsbeteende ut?

  

Vilka är argumenten för att köpa ett nytt värmesystem?

Det finns i huvudsak tre olika scenarier: 1) värmesystemet går sönder och behöver bytas ut, 2) du planerar en uppdatering av ett befintligt system eller 3) ett nybygge behöver ett värmesystem. Ett nytt värmesystem från Viessmann fungerar inte bara mycket effektivare än den 20 år gamla pannan i källaren, utan genom att köpa ett nytt värmesystem från Viessmann sparar du också på uppvärmningskostnaderna.

Dessutom handlar det ofta inte längre om att värmesystemet bara ska tillhandahålla värme och varmvatten. Innovation, digitalisering och framför allt miljöaspekten spelar en allt viktigare roll. Med en ny värmepump från Viessmann kan du värma med miljöenergi från till exempel luften eller marken.

Köpa ett nytt värmesystem - men vilket?

Om du planerar att köpa ett värmesystem från  Viessmann erbjuder vårt produktsortiment ett brett urval. Du kan välja och anpassa rätt modell efter dina behov. Först och främst har du möjlighet att välja mellan olika energikällor:

 • Gas
 • Miljöenergi

Beroende på ditt val sträcker sig systemen från en kompakt väggmonterad gaspanna eller en luft-/vatten värmepump till olika kombinationsalternativ. Det kan ofta vara värt att kombinera två system, t.ex. en gaspanna och ett solvärmesystem. Huruvida detta är en förnuftig kombination eller inte är något som du bör avgöra på plats  tillsammans med en installatör.

Det nya värmesystemet från Viessmann måste passa rätt

Ett nytt värmesystem från Viessmann ska inte bara passa din budget och ditt användningsbeteende. Själva byggnaden och i synnerhet dess isolering är också viktiga faktorer när det gäller att välja rätt värmesystem för ditt hem.

Vissa värmesystem lämpar sig till exempel särskilt väl för nybyggen. I det fallet erbjuder Viessmann en rad olika alternativ för att förse ditt hem med värme:

Att köpa ett Viessmann värmesystem - steg för steg

Du är inte ensam när du ska bestämma dig för ditt framtida värmesystem. Förutom otaliga guider och information om enskilda värmesystem erbjuder vi dig möjligheten till en kvalificerad expertrådgivning med en certifierad installatör av värmesystem. Du hittar säkert rätt kontaktperson med hjälp av sökningen efter lokala installatörer.

Viessmanns partner hjälper inte bara till med att välja rätt värmesystem utan även med finansieringen av ditt nya system. De kan sammanställa ett skräddarsytt erbjudande för dig.

Sammanfattningsvis bör du följa dessa steg när du köper ett nytt Viessmann-värmesystem:

 1. Planera och undersöka.
 2. Få råd och jämför erbjudanden.
 3. Låt installera värmesystemet.
 4. Njut av bekvämligheten med ditt nya Viessmann-värmesystem.

Läs mer om vad du bör göra efter att ha köpt ett Viessmann-värmesystem i artikeln De första stegen med ditt nya Viessmann-värmesystem.