Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Energiförvaltning - styra energiflödena i ditt hem

Upptäck alla funktioner

Energiförvaltning ger en realtidsvy av energiflödena i hemmet på en smartphone eller surfplatta. Detta inkluderar värden för solcellsenergi som genereras och förbrukas på plats, t.ex. för drift av värmepumpen. Energiförvaltning gör dessa funktioner tillgängliga för värmepumparna i den nya Vitocal 25x-A-serien och värmepumpar i befintliga byggnader med Vitoconnect fram till 2016.

Framtidssäker och energieffektiv

Energiförvaltning hjälper till att spara resurser och kostnader genom energieffektiv, optimerad drift av alla elektriska och värmeelektriska energisystem i hemmet. Energihanteraren integreras som tillval i den nya elektronikplattformen och kan göras tillgänglig för kunden via ViCare-appen.

Förutom att styra komponenterna kopplar energiförvaltning även samman apparater som är anslutna online till ett komplett system, inklusive Vitocal värmepumpar, varmvattenberedare och strömförbrukande apparater. Användaren kan sedan effektivt hantera systemet för optimal drift. Detta gör det möjligt att styra flera systemkomponenter i hemmet på ett sätt som sparar resurser och är energieffektivt.

Funktioner för Energihanteraren

ViCare-app: Livevisning och övervakning
Livevisning och övervakning av produktion, egenförbrukning, batteriladdningsnivå
Översikt över batteriladdning, inmatning och uttagen ström från nätet, inklusive 2-årshistorik
Optimerad drift av värmepumpar i kombination med solcellssystem
Visning av självförsörjning och självkonsumtion
Visning av CO₂-utsläpp och CO₂-besparingar som uppnåtts med systemet
Visning av energiflöden i ViCare- och ViGuide-appen

Driftsättning och övervakning

Energihanteraren kan enkelt driftsättas och aktiveras av handelspartnern med hjälp av ViGuide. Viessmann-partnerns övervakning sker som vanligt med hjälp av ViGuide (vyn kan variera beroende på vilken version som finns hos kunden och värmeleverantören).