Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Styrning av Viessmanns värmesystem med appar

Fråga en expert om råd

Med Viessmann Appar styr du uppvärmningen bekvämt och säkert

En värmeprodukt kan styras på klassisk sätt genom fysiska knappar på produkten - eller bekvämt via Internet. Det är möjligt genom intelligenta appar från Viessmann, en Internet-uppkoppling och t.ex. en smartphone eller surfplatta

  

ViCare radiatortermostater för styrning via ViCare-appen och Vitodens 222-F

Viessmann-appar för systemägare

För anläggningsägare är användarvänlighet vanligtvis högsta prioritet. Dessutom måste man ta hänsyn till faktorer som säkerhet och besparingspotential. Med appen ViCare för värmestyrning har Viessmann utvecklat två applikationer som uppfyller de viktigaste behoven hos systemoperatörer. Samtidigt gör appen ViBooks viktiga dokument som användarmanualer tillgängliga hela tiden.  

ViCare App – Styr uppvärmningen via en app

För systemägare

Kontrollera värmen via en app. ViCare Appen erbjuder nya möjligheter för att kontrollera värmen via internet. Det grafiska användargränssnittet för ViCare Appen har medvetet hållits enkelt för en överskådlig och enkel hantering av ditt värmesystem.

Systemet är utformat för att styra en värmekrets. Den önskade rumstemperaturen väljs med en fingerrörelse. Med ett enkelt svep kan man ändra mellan normal och partyläge (förlängd uppvärmningstid). När man lämnar huset för dagen kan man enkelt med ett tryck reducera värmen i huset. Allt detta med ett finger via appen.

De som vill programmera olika uppvärmningstider för varje dag kommer att uppskatta hjälpfunktionen. En separat knapp på startskärmen visar också många energibesparande tips.

Ladda ner ViCare-appen

Finns för iOS och Android.

ViBooks app - Broschyrer och dokument

För systemägare

Vill du ladda ner en produktbroschyr som PDF, eller har du tappat bort bruksanvisningen för ditt värmesystem från Viessmann? Med vår online-databas ViBooks har du snabbt tillgång till de dokument du behöver.

Ladda ner ViBooks-appen

Finns för iOS och Android.

Appar för Viessmanns handelspartners

För sina handelspartners erbjuder Viessmann en rad användbara värmeappar som underlättar det dagliga arbetet och gör det möjligt för dem att uppfylla kundernas krav. Appen ViGuide, till exempel, möjliggör fjärrövervakning och underhåll av värmesystem. Medan systemägare drar nytta av högre driftsäkerhet, har handelspartnern alltid en onlineöversikt över de värmesystem som de sköter om.

Reservdelsappen har utvecklats för snabb identifiering och beställning av reservdelar. Den ger också direkt tillgång till den viktigaste informationen, till exempel pris och användning av respektive individ och reservdelar.

Nedan följer information om alla tillgängliga applikationer. För att kunna använda appens alla funktioner krävs inloggningsuppgifter. Om du inte har tillgång till dessa eller ännu inte har fått dem, kan du kontakta din Viessmann-kontaktperson eller närmaste Viessmann-filial. Våra rådgivare hjälper dig gärna.

ViGuide - din digitala kundtjänst

Appar för installatörer

Utöka din kundtjänst med ett ovärderligt tillägg: osynlig driftsäkerhet.

Med Viessmanns ViGuide blir du omedelbart informerad om det sker en förändring i någon av dina kunders enheter. I händelse av ett fel kan du agera proaktivt och på distans utan att kunden behöver märka det. Appen informerar dig också när en kund vill att du ska se över enheten.

ViGuide är tydligt strukturerad och innehåller viktiga parametrar som till exempel värmekurva och temperaturhanterare. Med hjälp av appen kan du enkelt sköta de viktigaste justeringarna på avstånd och spara in på tid och resor.

Ladda ner ViGuide-appen

Finns för iOS och Android.

Reservdelsapp - Service och beställningsstöd

Appar för installatörer

Denna reservdelsapp erbjuder entreprenörer snabbt och enkelt stöd vid service av sina kunders värmesystem. Dessutom gör appen det möjligt för serviceföretag att föra ett geovaliderat register över idrifttagnings- och garanti-/underhållsbesök. Följande funktioner är också till stor hjälp:

  • Streckkodsläsning (även offline) av relevanta produkter och reservdelar
  • Kontroll av reservdelarnas tillgänglighet med kortfunktion
  • Beställning av reservdelar
  • Stöd vid idrifttagning och underhållsbesök

Ladda ner reservdelsappen

Finns för iOS, Android och Windows Phone*.

* Windows Phone 8-version (Windows Phone)

ViBooks app - dokumentsökning och databas

Appar för installatörer

ViBooks fungerar som en central dokumentsökning och erbjuder för närvarande tillgång till över 30 000 dokument. Användarnivåer (inloggning) styr åtkomsten till de olika dokumenttyperna. I vår checklista nedan kan du bland annat se vilka typer av dokument som ViBooks-appen tillhandahåller.

Tekniska guider/datablad
Prislistor/prisblad
Installations- och serviceanvisningar
Vitoset-dokument
Marknadsföringsdokument
Manualer

Ladda ner ViBooks-appen

Finns för iOS och Android.