Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Värme- och kyllösningar för bostäder

Fråga en expert om råd
Foto: © KB_3 / Shutterstock.com

Viessmann erbjuder skräddarsydda systemlösningar för alla energikällor för användning i fristående hus och flerbostadshus.

Utbudet av system för förnybar energi omfattar solvärmesystem för uppvärmning av tappvarmvatten och för att ge centralvärme backup och kylning.

Produkter för bostäder

Nedan hittar du en översikt över Viessmanns omfattande produktsortiment. Klicka på en rubrik för att läsa mer.

Värmepump

Värmepumpar är förstahandsvalet för den som vill sänka sina uppvärmningskostnader och generera värme på ett mer miljöanpassat sätt. Det är ju miljön som ger värmepumpen den obegränsade och fria tillgång till energi som den behöver. Detta fullfjädrade värmesystem behöver mycket lite ström till sina motorer och pumpar för att göra denna energi tillgänglig. En värmepump gör dig oberoende av fossila bränslen och bidrar dessutom aktivt till att minska CO2-utsläppen  och skydda klimatet.

Solvärme

Viessmanns solfångare uppfyller alla krav för effektiv och kostnadseffektiv centralvärme och varmvattenberedning. Med ett brett sortiment av plana solfångare och vakuumrörsolfångare erbjuder Viessmann flexibla och individuella lösningar för att komplettera moderna värmesystem med ett solvärmesystem.

Solceller

Kraft från solen - alla kan generera sin egen ström genom att installera en solcellsanläggning från Viessmann. Omvandlingen av gratis solenergi till ström är ekonomiskt lönsamt i förhållande till egenförbrukningen.

Gasuppvärmningssystem

Oavsett om det gäller kompakta, väggmonterade kondenserande pannor, golvstående enheter eller medelstora pannor för höga värmebehov. Viessmanns sortiment av gaspannor uppfyller alla förväntningar på ett effektivt och ekonomiskt gasvärmesystem.

Varmvattenberedare

Den inre ytan på en varmvattenberedare är avgörande för hygienisk uppvärmning av varmvatten. Av denna anledning förlitar sig Viessmann på två högkvalitativa material: Ceraprotect emaljbeläggning för säkert, varaktigt skydd mot korrosion i Vitocell 100-serien och rostfritt stål i Vitocell 300-serien för enastående hygienstandarder. Vitocell-cylinderserien erbjuder dig rätt varmvattenberedare för dina specifika krav.

Värme- och systemlösningar för nybyggnads- och moderniseringsprojekt

Trots att reserverna av naturgas och olja är begränsade ökar den globala konsumtionen. Samtidigt värmer koldioxidutsläppen upp vår atmosfär och leder till klimatförändringar. De som tänker långsiktigt använder fossila bränslen sparsamt, försöker vara mer effektiva när det gäller uppvärmning, kylning, ventilation och elproduktion, och förlitar sig alltmer på förnybara energikällor. På dessa sidor hittar du all information du behöver om uppvärmning för nybyggnads- och moderniseringsprojekt.

Smart Home - intelligent boende med Viessmann

Ett sätt att spara energi är att använda smarta hemlösningar och därmed intelligent värmeteknik från Viessmann. Ta reda på exakt hur detta kan se ut här.

Våra tips om uppvärmning och service

Nedan hittar du många guider och tjänster som du kan använda för att lära dig mer om ett befintligt värmesystem eller för att ta reda på vilket som skulle vara rätt innan du gör ett köp.