Vitocrossal 300 CR3B kondenserande gaspannan

Som enpanneanläggning Viessmanns mest kraftfulla värmecentral

Dra nytta av följande fördelar

  • Omvandlar 98 procent av den energi som tillförs till värme
  • Hög driftsäkerhet och lång livslängd tack vare den rostfria Inox Crossal-värmeväxlaren
  • Värmeväxlaren har en självrengörande effekt tack vare släta ytor av rostfritt stål
  • Kan även levereras med fläktgasbrännare från ELCO eller Weishaupt
  • Två returledningsanslutningar för att kondensationsvärmen ska kunna utnyttjas optimalt

Enpanneanläggning upp till 1400 kW

Vitocrossal 300 CR3B är en av våra kondenserande gaspannor och ger en effekt från 787 till 1400 kW. Som enpanneanläggning är den Viessmanns mest kraftfulla värmecentral.

Därmed är den lika lämpad för större bostadshus som för närvärmenät, stora offentliga byggnader, kommersiella och industriella system.

Vitocrossal 300 levereras med fläktgasbrännare från antingen ELCO eller Weishaupt.

Konstruktionen av värmeväxlarytorna i Vitocrossal 300 möjliggör höga effekter trots blygsamma mått och låg vikt.

För enkel uppställning kan den kondenserande pannan levereras i två delar.

Komfortabel och effektiv reglerutrustning

Reglerutrustningen Vitotronic 300 kan kopplas upp mot internet och står för en säker drift av anläggningen. Den kan styra upp till fyra värmepannor. Meddelandena i klartext och den upplysta displayen med integrerat diagnossystem är lätta att använda.

Anläggningen kan integreras i fastighetsförvaltningssystemen. För fjärrövervakning via internet finns TeleControl-systemet med Vitocom och Vitodata.

Kostnadsfri offert

Lokal Viessmann partner

Hitta lokal Viessmann partner för offert, installation eller service

Vitocrossal 300 Typ CR3B i industriell miljö

Premiumprodukt

Vitocrossal 300 CR3B är vår premiumprodukt när det kommer till kondenserande gaspannor och ger en effekt från 787 till 1400 kW. Som enpanneanläggning är den Viessmanns mest kraftfulla värmecentral.

Anläggningen är lämpad för allt från större bostadshus till närvärmenät, stora offentliga byggnader, kommersiella och industriella system.

Sofistikerad kondenseringsteknik

Inox-Crossal värmeytor är mycket effektiva värmeväxlare av rostfritt stål. Den släta stålytan dränerar helt enkelt kondensatet som ackumuleras i kondenseringskedjan till botten. I kombination med den släta ytan i rostfritt stål resulterar det i en permanent självrengörande effekt - vilket säkerställer långsiktig användning av kondenseringsteknik, ökar livslängden och minskar underhållsarbetet.

Den effektiva värmeöverföringen och den höga kondensationshastigheten möjliggör en mycket hög effektivitet som uppnås genom motflödesprincipen för uppvärmningsgas och pannvatten och värmegasens intensiva turbulens genom värmeytan.

Vitotronic display

Vitotronic 200 - enkel reglering med pekskärm

Både installatör och användare drar nytta av den lätthanterliga Vitotronicregleringen som är utrustad med en 5“ pekskärm.

Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad och vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med information. I energicockpiten visas pannans förbrukning av gas och el.

Hjälpfunktionerna förenklar både driftsättning av anläggningen samt användandet efter installation.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
787 till 1400 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
-
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas E, LL och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
Stora bostadshus, företag, kommuner, nybyggnation och modernisering
Manövrering
Effektiv reglering med Vitotronic 300, upp till fyra värmepannor med glidande sänkt pannvattentemperatur samt anläggningar med en eller två värmekretsar med tillvalda shuntar kan styras.
Varmvattenberedning
En eller flera varmvattenberedare krävs för större varmvattenbekvämlighet
Fler egenskaper
Alternativt med fläktgasbrännare från ELCO eller Weishaupt
Vitocrossal-300-CR3B-Schnitt.png

warmwasserspeicher.jpg

Systemteknik: Anpassade till varandra

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara ett perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt det som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.