Vitocrossal 300 CU3A – kondenserande gaspanna


Dra nytta av följande fördelar

  • Omvandlar 98 procent av den energi som tillförs till värme
  • Tystgående, ekonomisk och miljöskonande
  • Värmeväxlaren har en självrengörande effekt tack vare släta ytor av rostfritt stål
  • Lambda Pro Control-förbränningsreglering för alla gastyper
  • Låga sotningsavgifter tack var en förlängd kontrollintervall på 3 år
  • Energieffektivitetsklass A

Golvstående panna av toppklass

Vitocrossal 300 är en av de främsta golvplacerade, kondenserande gaspannorna på marknaden.

Dess pålitliga MatriX-gasbrännare med förbränningsregleringen Lambda Pro Control anpassar sig automatiskt till varierande gaskvalitet vid naturgas och gasol.

De lodrätt placerade värmeväxlarytornas konstruktion utnyttjar kondensationsvärmen från rökgaserna särskilt väl. De ser till att upp till 98 procent av energin som tillförs omvandlas till värme.

Med en effekt på 2,5 till 60 kW lämpar sig den kompakta kondenserande gaspannan för uppvärmning av flerfamiljshus, offentliga och kommersiella byggnader.

Bekväm Vitotronic-reglerutrustning

Anläggningsoperatören och värmeinstallatören drar lika stor nytta av den lätthanterliga reglerutrustningen Vitotronic: Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad med belysning och god kontrast. Den är dessutom mycket lätt att läsa av.

Vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med fortsatta inmatningssteg. Det grafiska användargränssnittet visar även uppvärmningskurvor och solenergi om en solvärmeanläggning har anslutits.

Kondenserande gaspanna Vitocrossal 300

Optimal uppvärmning med Vitocrossal 300

Användningen av en kondenseringskälla är i princip självklart i nya byggnader, eftersom panna och värmesystem kan samordnas på ett optimalt sätt redan från start.

Störst nytta ger kondensatorn vid installeringen i värmesystem med låga värmesystemstemperaturer. Vid uppgradering till ett nytt värmesystem kan kondenseringsteknik sänka upp till 30 procent av värmekostnaderna.

Vitocrossal 300 är en topp-produkt bland golvstående kondenseringspannor. Kombinationen av Inox-Crossal-värmeväxlaren med MatriX-gasbrännaren är en milstolpe i Viessmanns värmeteknik.

Pannans exceptionella effektivitet sänker dina värmekostnader och minimerar utsläpp av föroreningar. Den passar för uppvärmning av flerfamiljshus såväl som offentliga och kommersiella byggnader.

Inox-Crossal-Värmeväxlare i rostfritt stål

Avancerad kondenseringsteknik

Inox-Crossal värmeväxlare av högkvalitativt rostfritt stål ger idealiska förutsättningar för utnyttjande av kondenseringsteknik.

Den släta uppvärmningsytan är optimerad för att att kondenseringstekniken skall utnytjas optimalt med en hög kondensering. Den är självrengörande vilket optimerar effektiviteten, ger en ökad livslängd och minskar behovet av underhåll.

Vitotronic kontrollpanel

Bekväm kontroll med Vitotronic-panelen

Både installatörer och användare drar nytta av det lättanvända Vitotronic-kontrollsystemet: Kontrollmenyn är logisk och enkel att förstå. Den är upplyst har bra kontraster och är lättläst.

Vitoconnect 100 hanterar anslutningen

För styrning via appen är installation av Vitoconnect 100 nödvändig. Det går bra att eftermontera Vitoconnect 100 på de kondenserande gaspannorna Vitodens från år 2004.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare app

ViCare appen gör att du enkelt via din smartphone kan styra ditt värmesystem, se aktuell driftstatus, och i händelse av fel snabbt och enkelt kontakta din förinprogrammerade installatör eller servicepartner.

Vitotrol Plus app

Vitotrol Plus appen möjliggör fjärrstyrning av ditt värmesystem. Den används för att ändra och justera i de installerade programmen, börvärden och tidsprogram. Den visar även drift, förbrukningsdata samt, om det är aktuellt, hur mycket solenergi du har till godo i systemet.

Viessmann styrpanel

Produkter som är anpassade till varandra

”Helheten är större än summan av delarna.”
I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann produkter av hög kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är utvecklade och anpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara ett perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
2,5 till 60 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
En-/två-/flerfamiljshus, företag, kommuner, nybyggnation och modernisering
Manövrering
Einfaches RGB
Vitotronic 200 reglering med klartext- och grafikdisplay, kan styras via Vitotrol App
Varmvattenberedning
Ytterligare en varmvattenberedare krävs för större varmvattenbekvämlighet
Fler egenskaper
Modulerande MatriX-gasbrännare med stort moduleringsområde
Vitocrossal-300-CU3A-Schnitt.png