Vitodens 200-W vägghängd kondenserande gaspanna

Uppvärmning på bästa möjliga sätt 

Den nya generationen värmesystem. Högre effektivitet, mindre utsläpp, enkel drift. Framtidssäker, hållbar och digital. Med Vitodens 200-W tar vi klivet in i framtiden.

Vitodens 200-W är den intelligenta energicentralen som uppfyller dina högt ställda krav på en bekväm värmeförsörjning. Med sin moderna, funktionella design och den sköna matta ytan smälter den harmoniskt in i de flesta hem.


Vad gör Vitodens 200-W unik?

Produktbild som illustrerar den roterbara displayen

Roterbar display ger bekväm användning i ögonhöjd

Vitodens 200-W har en 7-tums färgdisplay som kan flyttas uppåt. På så vis kan man alltid justera pannan i bekväm ögonhöjd.


MatriX Plus brännare, hjärtat i din uppvärmning

Den nya MatriX Plus brännaren särskiljer sig speciellt genom sin effektiva drift, låga ljudnivå och små utsläpp. Den unika rostfria MatriX-ytan är okänslig för höga temperaturer vilket ger en pålitlig prestanda och lång livslängd.

Lambda Pro Plus: Automatisk förbränningskontroll ger sänkta kostnader

Lambda Pro Control Plus är en integrerad förbränningskontroll som automatiskt justerar brännaren efter gaskvaliteten och garanterar en genomgående hög energieffektivitet.

Förbränningskontrollen bidrar till lägre underhållskostnader eftersom serviceintervallen, beroende på installation och användande, inte behöver vara så täta.

Lambda Pro Plus

 • Automatisk anpassning till gaskvaliteten
 • Konsekvent hög energieffektivitet
 • Låga underhållskostnader
 • Kontroll endast vart tredje år
MatriX Plus Brännare i genomskärning

Inox Radial värmeväxlare

Inox-Radial i rostfritt stål: Effektiv och långlivad

Rostfritt stål gör skillnad. Värmeväxlaren Inox-Radial är tillverkad i korrosionsbeständigt rostfritt stål och det är den som är navet i Vitodens 200-W.

Här återväxlas energin tillbaka in i värmesystemet med en verkningsgrad på upp till 98 procent vilket gör att den har energieffektivitetsklassning A. Ett effektivt sätt att både minska uppvärmningskostnaderna och skona miljön. I kombination med solfångare eller modulerande fjärrkontroll uppnår man den näst högsta energiklassningen A+.

10 års garanti

Viessmann ger 10 års garanti på värmeväxlare i rostfritt stål för gaspannor upp till 150 kW.


Fördelar med Vitodens 200-W

 • Enkel och intuitiv användning via integrerat WLAN-gränssnitt
 • Lätthanterlig via 7-tums färgpekskärm, 3,5-tums skärm eller via appen ViCare
 • Tydlig energi cockpit för visualisering av energiproduktion och energiförbrukning
 • Hög driftsäkerhet genom integrerad förbränningskontroll: Lambda Pro Plus
 • Större effekt och mindre kväveoxider med vår nya MatriX Plus-brännare
 • Lång och effektiv livslängd tack vare Inox-Radial värmeväxlare
 • Energiklassning: A
Miljöbild Vitodens 200-W

Produktdetaljer Vitodens 200-W

Översikt

Värmeeffekt (kW)
1,9 till 32 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
En-, tvåfamiljshus och etagelägenheter | Nybyggnation och modernisering
Manövrering
Einfaches RGB
7-tums touch display i färg alternativt 3,5-tums display, integrerat WLAN, styrning via appen ViCare är möjlig
Varmvattenberedare
En eller flera varmvattenberedare krävs.
Fler egenskaper
MatriX-Plus brännare, automatisk förbränningskontroll Lambda Pro Plus
Vitodens 200-W i genomskärning


Regleringen av Vitodens 200-W är intuitiv och överskådlig

Färgdisplay på Vitodens 200-W

Energicockpit: Enkel inställning och drift ger ökad effektivitet

Hur enkelt är det att sköta inställningarna och driften? Det är några av de viktigaste kriterierna att beakta när det är dags för en ny gaspanna. Vitodens 200-W är imponerande enkel att använda. Den kan enkelt styras via din smartphone, padda eller direkt från den höj- och sänkbara displayen. Med klartext och grafik guidas du genom samtliga menyalternativ. Och i energicockpit ges du en tydlig bild av din energiförbrukning.


Integrerat WLAN gränssnitt, nu blir värmekomforten digital

Vitodens 200-W har ett integrerat WLAN-gränssnitt så att du enkelt kopplar upp din gaspanna mot internet och kan använda våra digitala tjänster. Via appen ViCare blir styrningen riktigt bekväm. Via den har du snabb tillgång till pannans samtliga funktioner och kontroll över driften. Om olyckan skulle vara framme meddelas din installatör som snabbt kan avhjälpa problemet.

ViCare appen

Appen ViCare

ViCare-appen

ViCare appen gör det möjligt att styra värmesystemet via din smartphone. Du kan när som helst få en överblick över systemets status och vid funktionsfel kan en snabb kontakt etableras med den installatör du lagrat som kontakt i appen.


Delar som matchar varandra: Systemteknik

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Vitotronic styrfunktion