Vitodens 222-W vägghängd kondenserande gaspanna

Kompakt och effektiv värmekomfort!
Låt oss presentera den nya generationens värmesystem. Högre effektivitet, mindre utsläpp, enkel drift. Framtidssäker, hållbar och digital. Med Vitodens 222-W tar vi klivet in i framtiden.

Lätta att installera, driva och underhålla - det är vad som kännetecknar nästa generations Viessmann gaspannor. Enhetsserien står för pålitlighet och effektiv leverans av värme och varmvatten till ditt hem samt en särskilt innovativ design.


Vad gör 222-W unik?

Vitodens 222-W är den intelligenta kondenserande gaspannan som uppfyller dina högt ställda krav på en bekväm värmeförsörjning. Med sin moderna, funktionella design och den sköna matta ytan smälter den harmoniskt in i de flesta hem.


MatriX-Plus brännare

MatriX Plus brännare, hjärtat i din värmepanna

Den nya MatriX Plus brännaren särskiljer sig speciellt genom den effektiva driften, den låga ljudnivån och minimala utsläpp. Den unika rostfria MatriX-ytan är okänslig för höga temperaturer vilket ger en pålitlig prestanda och lång livslängd.

Lambda Pro Plus: Automatisk förbränningskontroll ger sänkta kostnader

Lambda Pro Control Plus är en integrerad förbränningskontroll som automatiskt justerar brännaren efter gaskvaliteten och garanterar en genomgående hög energieffektivitet. Förbränningskontrollen bidrar till lägre underhållskostnader eftersom serviceintervallen, beroende på installation och användande, inte behöver vara så täta.

Lambda Pro Plus

 • Automatisk anpassning till gaskvaliteten
 • Konsekvent hög energieffektivitet
 • Låga underhållskostnader
 • Kontroll endast vart tredje år

Inox-Radial i rostfritt stål: Effektiv och långlivad

Rostfritt stål gör skillnad. Värmeväxlaren Inox-Radial är tillverkad i korrosionsbeständigt rostfritt stål och det är den som ät navet i Vitodens 222-W.

Här återväxlas energin tillbaka in i värmesystemet med en verkningsgrad på upp till 98 procent vilket gör att den har energieffektivitetsklassning A. Ett effektivt sätt att både minska uppvärmningskostnaderna och skona miljön. I kombination med solfångare eller modulerande fjärrkontroll uppnår man den näst högsta energiklassningen A+.

10 års garanti

på värmeväxlare i rostfritt står för gaspannor upp till 150 kW.   

Korrosionsbeständig Inox-Radial värmeväxlare


Fördelar med Vitodens 222-W

 • Platsbesparande med inbyggd varmvattenberedare i rostfritt stål för riktigt bra vattenkomfort
 • Särskilt enkel, intuitiv drift och integrerat WLAN-gränssnitt
 • Lätthanterlig via 7-tums färgpekskärm, 3,5-tums skärm eller via appen ViCare
 • Inbyggd varmvattenberedare på 46 liter
 • Tydlig energicockpit för visualisering av energiproduktion och energiförbrukning
 • Hög driftsäkerhet genom integrerad förbränningskontroll: Lambda Pro Plus
 • Större effekt och mindre kväveoxider med vår nya MatriX Plus-brännare
 • Ljusslinga som indikerar korrekt drift
 • Energieffektivitetsklass: A
Platsbesparande gaspanna Vitodens 222-W

Produktdetaljer Vitodens 222-W

Översikt

Värmeeffekt (kW)
1,9 till 32 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
Enfamiljshus och etagelägenheter, nybyggnation och modernisering
Manövrering
Einfaches RGB
7-tums touch display i färg alternativt 3,5-tums display integrerat WLAN, styrning via appen ViCare möjlig
Varmvattenberedare
Inbyggd beredare i rostfritt stål för hög varmvattenkomfort
Fler egenskaper
MatriX-Plus brännare, automatisk förbränningskontroll med Lambda Pro Plus
Vitodens 222-W i genomskärning


Överskådlig, enkel och intuitiv reglering

7-tums touchdisplay i färg

Energicockpit: Enkel inställning och drift ger ökad effektivitet

Hur enkelt är det att sköta inställningarna och driften? Det är några av de viktigaste kriterierna att beakta när det är dags för en ny gaspanna. Vitodens 222-W är imponerande enkel att använda. Den kan enkelt styras via din smartphone, padda eller direkt från den höj- och sänkbara displayen. Med klartext och grafik guidas du genom samtliga menyalternativ. Och i energicockpit ges du en tydlig bild av din energiförbrukning.


Integrerat WLAN gränssnitt, nu blir värmekomforten digital

Vitodens 222-W har ett integrerat WLAN-gränssnitt så att du enkelt kopplar upp din gaspanna mot internet och kan använda våra digitala tjänster. Via appen ViCare blir styrningen riktigt bekväm. Via den har du snabb tillgång till pannans samtliga funktioner och kontroll över driften. Om olyckan skulle vara framme meddelas sin installatör som snabbt kan avhjälpa problemet.

ViCare appen

ViCare App

ViCare-appen

ViCare appen gör det möjligt att styra värmesystemet via din smartphone. Du kan när som helst få en överblick över systemets status och vid funktionsfel kan en snabb kontakt etableras med den installatör du lagrat som kontakt i appen.


Delar som matchar varandra: Systemteknik

"Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Vitotronic styrpanel