Vitocrossal 300 CU3A – lämnar inget övrigt att önska


Dra nytta av följande fördelar

  • Omvandlar 98 procent av den energi som tillförs till värme
  • Tystgående, ekonomisk och miljöskonande
  • Värmeväxlaren har en självrengörande effekt tack vare släta ytor av rostfritt stål
  • Lambda Pro Control-förbränningsreglering för alla gastyper
  • Låga sotningsavgifter tack var en förlängd kontrollintervall på 3 år
  • Energieffektivitetsklass A


Golvstående panna av toppklass

Vitocrossal 300 är en av de främsta golvplacerade, kondenserande gaspannorna på marknaden.

Dess pålitliga MatriX-gasbrännare med förbränningsregleringen Lambda Pro Control anpassar sig automatiskt till varierande gaskvalitet vid naturgas och gasol.

De lodrätt placerade värmeväxlarytornas konstruktion utnyttjar kondensationsvärmen från rökgaserna särskilt väl. De ser till att upp till 98 procent av energin som tillförs omvandlas till värme.

Med en effekt på 2,5 till 60 kW lämpar sig den kompakta kondenserande gaspannan för uppvärmning av flerfamiljshus, offentliga och kommersiella byggnader.


Bekväm Vitotronic-reglerutrustning

Anläggningsoperatören och värmeinstallatören drar lika stor nytta av den lätthanterliga reglerutrustningen Vitotronic: Menyn har en logisk och enkel uppbyggnad med belysning och god kontrast. Den är dessutom mycket lätt att läsa av.

Vid tveksamheter finns det en hjälpfunktion med fortsatta inmatningssteg. Det grafiska användargränssnittet visar även uppvärmningskurvor och solenergi om en solvärmeanläggning har anslutits.


Inox-Crossal-Värmeväxlare i rostfritt stål

Avancerad kondenseringsteknik

Inox-Crossal värmeväxlaren av högkvalitativt rostfritt stål erbjuder idealiska förutsättningar för utnyttjande av kondenseringstekniken. Den släta uppvärmningsytan av rostfritt stål är optimerad för att att kondenseringstekniken skall utnytjas optimalt med en hög kondensering och har en självrengörande effekt som optimerar effektiviteten,ger en ökad livslängd och minskar underhållet..

Intensive Nutzung der Heizgase

Med Konstruktion av de vertikalt placerade värmeväxlarytorna utnytjar Vitocrossal 300 kondenseringstekniken från de heta rökgaserna, vilket resulterar i en verkningsgrad på upp till 98 procent.

Vitoconnect 100 hanterar anslutningen

För styrning via appen är installation av Vitoconnect 100 nödvändig. Kan eftermonteras på de kondenserande gaspannorna Vitodens från år 2004.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare Appaen

ViCare appen gör att användaren via smartphone kan styra sitt värmesystem. Aktuell driftstatus visas alltid, och i händelse av fel kan man snabbt och enkelt kontakta den förinprogrammerade installatören eller servicepartnern.

Vitotrol Plus Appen

Vitotrol Plus Appen gör att man kan fjärrstyra sitt värmesystem. Den används för att ändra och justera i de installerade programmen, börvärden och tidsprogram. Den visar även drift och förbrukningsdata. Även hur mycket solenergi man har fått till godo i systemet.

fernbedienungen.jpg

Anpassade till varandra: systemteknik

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara ett perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt det som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Produkten i genomskärning

Översikt

Värmeeffekt (kW)
2,5 till 60 kW
Årsverkningsgrad
98 % (Hs)/109 % (Hi)
Energieffektivitetsklass
energieeffizienklasse.png
A
Bränsle
icon-gas.png
Naturgas och gasol
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png icon-gewerbe.png icon-kommunen.png
En-/två-/flerfamiljshus, företag, kommuner, nybyggnation och modernisering
Manövrering
icons-vitotrol-app.gif
Vitotronic 200 reglering med klartext- och grafikdisplay, kan styras via Vitotrol App
Varmvattenberedning
Ytterligare en varmvattenberedare krävs för större varmvattenbekvämlighet
Fler egenskaper
Modulerande MatriX-gasbrännare med stort moduleringsområde
Vitocrossal-300-CU3A-Schnitt.png