Så här sparar man energi med en hand helt enkelt

Spara energi, njut av komfort och säkerhet

ViCare Appen erbjuder nya möjligheter att enkelt styra och kontroller värmesystemet via internet. Det enkla grafiska användargränssnittet för ViCare möjliggör intuitiv drift av värmesystemet.

Spara enrgi automatiskt

Systemet är utformat för att styra en värmekrets. Touch-funktionenanvänds för att välja önskad rumstemperatur och för att byta mellan normal och party-läge ("Jag stannar hemma längre") med fingerspetsen. 

När man lämnar huset ("Jag är på väg") skickas ett komando att sänka värmesystemet till en lägre temperatur och därmed spara energi. Om du vill programmera olika omkopplingstider för varje dag, kommer du att uppskatta hjälpfunktionen.

En separat knapp på startskärmen visar aktuell utetemperatur. Med ett klick på den visas temperatur-historik för de senaste dagarna.

Systemstatus visas alltid

Användaren ser enkel att allt är bra genom att visa att systemet ligger i den gröna zonen. Ett gult fält visar när det är dax för en service. Kontaktuppgifterna till installarö/servicepartner visas när displayen är röd för snabb hantering

Viessmann ViCare App

Ladda ner

ViCare-appen kan användas tillsammans med ett Internet-kompatibelt Viessmann-värmesystem eller i samband med Vitoconnect 100 WLAN-modulen. Du kan få detta via din värmeinstallatör.

Få dessa fördelar


ViCare App - Säkerhet ovh trygghet

Säkerhet och trygghet

Värme och trygghet

●  Se snabbt med att allt är i det gröna området
●  Bli informerad om kommande servicearbeten
●  Kontaktuppgifter till installatör enkelt tillgängliga

ViCare App - Sänk kostnaderna

Sänk kostnaderna

Ställ enkelt in önskad temperatur - Spara kostnader när du inte är hemma

●  Enkel och bekväm drift av värmesystemet
●  Gör dagliga scheman och spara energikostnader automatiskt
●  Ställ in grundläggande funktioner med en knapptryckning på din smartphone

ViCare App - Problemfritt

Problemfritt

Med en direktlinje till serviceföretaget – utifall att

●  Spara enkelt din servicepartners kontaktuppgifter
●  Snabb och effektiv hjälp då din servicepartner kommer åt all viktig information de behöver
●  Problemfritt paket gällandes säkerhet och underhåll

Vitoconnect 100

Vitoconnect 100 (Typ OPTO1)

Vitoconnect 100 som endast mäter 10x10 cm är gränssnittet mellan ditt värmesystem och ViCare appen. Den ansluts direkt mede kabel till manöverenheten, som ansluts via plug & play-funktion direkt till manöverenheten.

När anslutning har upprättats och man är registrerad på det lokala WiFi-nätverket, scannar man enkelt den medföljande QR-koden med en iPhone eller android smartphone. De tre lysdioderna tolkar visuellt datakommunikationen och anger systemstatus..

ViCare kontrollerar även befintliga Viessmann värmesystem

De flesta Viessmann gaspannor installerade efter 2004 samt värmepumpar efter 2010 kan använda ViCare för att styra och optimera kostnaden.