Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Värmesystem för industri och handel - en översikt

Fråga en expert om råd

Hitta rätt värmesystem

Viessmanns produktportfölj erbjuder ett brett utbud av värmesystem för industri och handel. För att få en bra översikt över vad som finns tillgängligt är det värt att ta en titt på vår produktkatalog. Där kan du använda filter som användningsområde och energikälla för att sortera och visa de resultat du vill ha. Produktsökaren ger dig också möjlighet att söka efter specifika ämnen. I de följande avsnitten hittar du en översikt över värmesystem speciellt för kommersiella och industriella tillämpningar. Oavsett om du redan har en bestämd uppfattning om vad du vill ha eller fortfarande är osäker, kontakta oss gärna och be om en kostnadsfri konsultation.

Värmepumpar för industrin

Viessmanns värmepumpar för industriellt bruk använder regenerativ energi från marken, solen, grundvattnet eller luften. De är förstahandsvalet när det gäller att koppla samman energikostnadsbesparingar och miljövänlig värmeproduktion.

Industriella värmepumpar - grundprincip och funktion

Till skillnad från olje-, gas- eller vedkaminer är det ingenting som brinner när man nyttjar en värmepump. Det är den omgivande miljön som fungerar som energileverantör. Vi utvinner energi från luften, grundvattnet eller marken och endast en liten mängd el är nödvändig för att nå uppvärmningsbehovet. Ett särskilt kännetecken vid användning av värmepumpar i industrin är att de också använder spillvärme för att ge uppvärmning och varmt vatten. I detta fall är energi och spillvärme gratis och gör värmepumpen mycket billig, särskilt i drift.

Använd värmepumpen för kylning

En särskild egenskap hos Viessmanns värmepumpar för högre effektområden är dess kylfunktion. För att få kyla sätts driftläget helt enkelt omvänt och värmepumpen blir en kylmaskin. Speciellt med hänsyn till de relativt låga driftskostnaderna fungerar en värmepump också mer ekonomiskt än en konventionell kylmaskin i industrin.

Industriella värmepumpar i bivalenat system

I motsats till vad man ofta tror används värmepumpar i industrin inte bara när man bygger nytt. Det är fullt möjligt att överväga en installation även under en renovering. Eftersom en Viessmann värmepump kan kombineras perfekt med befintliga värmesystem. Klassiska olje- eller gasvärmare kan kompletteras med en värmepump.

Denna typ av värmesystem i industrin minskar inte bara värmekostnaderna utan minskar även CO₂-utsläppen.

Eftersom värme- och kylenergi är lika krävande för många produktionsprocesser, erbjuder värmepumpar en investerings- och kostnadsbesparande lösning. I detta fall kan värmepumparna tillhandahålla temperaturer upp till 90 ° C.

Solvärmesystem

Viessmanns solvärmesystem är ett perfekt komplement för varmvattenberedning och värmeproduktion. Med sitt breda utbud av solfångare erbjuder Viessmann flexibla och individuella lösningar för varje tillfälle. Våra plana solfångare och rörsolfångare Vitosol utnyttjar gratis solenergi. Det innebär inte bara att miljön avlastas, utan också att kostnaderna för inköp och lagring av bränsle minskar. Att investera i solvärmesystem är därför ekologiskt, ekonomiskt och framtidsinriktat. Solfångarna är idealiska att använda där processvärmeproduktion kräver en låg temperaturnivå.

De plana solfångarna är lämpliga för installation ovan tak, takintegration och för installation på solfångarstöd. Viessmanns patenterade omkopplande absorbatorskikt skyddar de högpresterande plana solfångarna från överhettning och stagnation. Absorbenterna i våra vakuumrörsolfångare imponerar med sin förmåga att fånga upp en särskilt stor mängd solenergi och därmed säkerställa höga effektivitetsnivåer. Här ger vakuumet en särskilt effektiv värmeisolering. Vakuumrörsolfångare kan omvandla även låga nivåer av solstrålning till användbar värme.

Viessmann erbjuder kompletta system för kommersiella och industriella applikationer. Sortimentet omfattar effektiva värmesystem för alla energikällor - medelstora pannor och industriella/kommersiella pannor för gas, olja, biomassa eller miljövärme. Viessmanns produkter är utformade för att säkerställa en ekonomisk försörjning av värme, ånga, kyla och elektricitet. En rad olika effekter upp till 44 megawatt tillgodoses. Viessmann stöder varje projekt med ett omfattande utbud av tjänster, från planering och installation till eftermarknadsservice. Med Viessmann vid din sida kan du dessutom utveckla och implementera dina egna integrerade energikoncept för tillverkningsindustrin, för tjänsteleverantörer och för industriella tillämpningar. För varje projekt utvecklas samordnade komponenter och system individuellt för kunden från en enda källa.

Tack vare vår mångåriga erfarenhet av konstruktion av medelstora och industriella/kommersiella pannor, samt den senaste tillverkningstekniken som används i våra produktionsanläggningar, säkerställer Viessmann hög kvalitet och utmärker sig som en teknisk föregångare för systemlösningar. Viessmanns värmesystem är kända för sin höga driftsäkerhet och långa livslängd.

Gaspannor upp till 2000 kilowatt

Viessmann Vitodens gaskondenseringspannor och lågtemperaturgaspannor för industriella och kommersiella applikationer finns med effekter på upp till 2000 kilowatt. De utmärker sig genom sin mycket ekonomiska, rena och tillförlitliga drift. De har också en imponerande lång livslängd. De högkvalitativa komponenterna i värmesystemen är anpassade till varandra och fungerar   tillsammans direkt från fabriken. Särskilt anmärkningsvärd är MatriX-gasbrännaren - en milstolpe inom Viessmanns värmeteknik. MatriX-gasröret i rostfritt stål ger en lång livslängd, samtidigt som brännaren är okänslig för höga temperaturbelastningar.

Med hjälp av avancerad kondenseringsteknik kan Viessmanns gaskondenseringspannor för kommersiella applikationer erbjuda optimal energianvändning tillsammans med ekonomisk förbrukning.