Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Viessmann varmvattenberedare för industri och handel

Fråga en expert om råd

Hetvattenpannor för industri

Energibesparande och lågemissionsanvändande av värme samt hög driftsäkerhet och tillgänglighet av systemen är väsentliga krav för centralvärmesystem för stora byggnader och industrianläggningar. Detta kräver expertråd, ett omfattande utbud av tjänster och värmegeneratorer som med sina designfunktioner möjliggör ekonomisk och framtidsäker värmeproduktion.

Tack vare sin konstruktion erbjuder Vitomax stora hetvattenpannor de bästa förutsättningarna för att möta individuella kundkrav. Speciella designdetaljer på Vitomax-pannorna och Viessmanns mångåriga erfarenhet av konstruktion av stora pannor säkerställer hög kvalitet, driftsäkerhet och lång livslängd.

Viessmanns kompletta sortiment omfattar varmvattengeneratorer upp till 20 MW.

Vitocell: Varmvattenberedare från Viessmann

Varmvattenberedare avsedda för industri och handel finns med en kapacitet på 300 till 900 liter vatten:

 • Modeller som installeras bredvid värmegeneratorn. Hit hör bl.a: Vitocell 100-L, 100-V, 300-V.

Mono- eller dubbeldrift

En viktig egenskap hos Viessmanns varmvattenberedare för kommersiella och industriella applikationer, utöver storlek, cylinderkapacitet och installationstyp, är driftsättet. Här skiljer man mellan mono mode och dual mode:

 • Mono mode = med en indirekt spole
 • Dual mode = med två indirekta spolar

Dual Mode-drift ger den extra fördelen att man kan integrera ett solvärmesystem för varmvattenberedning. Detta är ett särskilt ekonomiskt och miljövänligt alternativ där en av de två slingorna värms upp helt av solfångarna, medan den andra bara kopplas på vid behov. För speciella krav inom den kommersiella och industriella sektorn erbjuder Viessmann även ytterligare alternativ för optimering av varmvattenberedningen.

Ackumulatortankar från Viessmann

Vitocell 340-M

Om efterfrågan på varmvatten är hög, eller mycket varierande under olika tider på dygnet, är det viktigt att säkerställa en tillräcklig lagring av varmvatten. Ackumulatortankar är en form av indirekta varmvattenberedare. De gör att den värmeenergi som redan finns tillgänglig under drift kan användas för varmvatten och lagras för senare användning. Fördelen: Värmesystemet som ackumulatortanken är integrerad i behöver arbeta mindre. Värmegeneratorn kan vara avstängd även när det behövs varmvatten. Resultatet är minskad energiförbrukning.

Fördelar med att använda ackumulatortankar för varmvatten

Att använda Viessmanns ackumulatortankar i industriella och kommersiella miljöer erbjuder många fördelar. Till dessa hör den stora cylindervolymen, de många kombinationsmöjligheterna med förnybara system och specialfunktionerna som färskvattenmodulen Vitotrans 353 eller stratifieringsfunktionen. I det följande får du en översikt över de viktigaste fördelarna.

 • Optimal användning av värmeenergi för lagring av värmevatten och varmvattenberedning
 • Låga värmeförluster tack vare högkvalitativ, heltäckande värmeisolering
 • Cylindervolymer på upp till 2000 liter tillgängliga
 • Kan användas i kombination med värmepumpar
 • Lågt utrymmesbehov och enkel installation
 • Varmvattenberedare i rostfritt stål: 10 års garanti mot läckage på grund av korrosion

Specialfunktion: Vitocell 340-M och 360-M ackumulatortankar i flera lägen

För kommersiella och industriella applikationer är det mycket meningsfullt att använda en ackumulatortank i ett multiläge-system som stöds av Vitocell 340-M och 360-M-modellerna. Dessa kan anslutas till andra värmegeneratorer samt till solvärmesystemet. Anslutningen kan göras utan separata värmeväxlare. Vår Vitocell 360-M, som finns tillgänglig med en cylindervolym från 750 liter, erbjuder dessutom ett skiktningssystem som skiktar solenergin vid olika temperaturer. Detta gör att varmvatten som värms upp med solenergi blir tillgängligt mycket snabbt.

Specifika fördelar med ackumulatortankar för handel och industri:

 • Kombination av ackumulatortankar och varmvattenberedare
 • För värmesystem med flera värmegeneratorer. Särskilt lämplig i samband med Viessmann solvärmesystem för varmvattenberedare och centralvärmebackup.
 • Lågt utrymmesbehov och enkel installation - kombinerad varmvattenberedare och ackumulatortankar i en enda apparat
 • Korrugerat varmvattenrör av höglegerat rostfritt stål, integrerat i cylindern för att vara flexibelt och stressfritt
 • Optimalt utnyttjande av solenergi genom avsiktlig kylning i den nedre delen via den stora indirekta spolningsytan på det korrugerade varmvattenröret
 • Anslutningssats med Solar-Divicon för montering på Vitocell, finns som tillbehör.
 • Energieffektivitetsklass för typ SVKA, 400 liter: B
 • Modell 360-M (finns med cylindervolymer från 750 liter): Skiktningssystem för skiktning av solenergi med olika temperaturer, så att soluppvärmt varmvatten snabbt blir tillgängligt.

Kvalitetsbegrepp: Ceraprotect emaljbeläggning och rostfritt stål

Intern indirekt spole i en Vitocell 300-V

Viessmanns varmvattenberedare och ackumulatorberedare för värmevatten kräver ingen beläggning och tack vare sina kemiska egenskaper garanterar de ett årslångt skydd mot korrosion. De är tillverkade av emaljerat stål eller rostfritt stål i enlighet med EN 12897. Detta eftersom hygienstandarder är särskilt viktiga vid lagring av varmvatten för hushållsbruk. I detta sammanhang bör även varmvattenberedarna med Ceraprotect-emaljbeläggning särskilt nämnas. Det rostfria stålet som används för Vitocell 300-V är också imponerande och uppfyller de högsta kraven.

Hur du snabbt hittar rätt varmvattenberedare för din verksamhet

(Foto: © Kinga / Shutterstock.com)

Det bästa sättet att hitta en Viessmann-lösning för beredare som uppfyller dina behov är att söka råd från våra partners. De har många års erfarenhet av projekt för professionella tillämpningar och känner till våra produkter.

Mer information om de lösningar som presenteras här hittar du också snabbt och enkelt i vår produktkatalog. För exakta resultat kan du filtrera sortimentet efter användningsområde och andra egenskaper.