Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Rätt värmesystem från Viessmann för ditt hem

Fråga en expert om råd
Foto: © KB_3 / Shutterstock.com

Effektivitet är en viktig aspekt av en byggnads värmeförsörjning. Den kan nämligen hjälpa dig att hushålla med resurser och samtidigt spara kostnader. Optimalt anpassade komponenter i ett värmesystem utgör grunden för en effektiv drift. Viessmann erbjuder ägare av småhus, flerfamiljshus och stora bostadshus just detta: värmegeneratorer som inte bara fungerar tillförlitligt och hanterar resurser effektivt på egen hand, utan också gör det som en del av ett helt system. Produktsortimentet omfattar lösningar för alla energikällor - förnybara och fossila bränslen - som också kan kombineras med varandra.

Digital teknik för intelligent systemstyrning

Alla aktuella värmesystem från Viessmann kan användas i smarta hem. Integrerade gränssnitt säkerställer att du kan ansluta systemen via internet och styra dem med appar. Tid på dygnet och plats spelar ingen roll. Detta innebär en betydande ökning av bekvämligheten. Men det bidrar också till att öka värmesystemets effektivitet. De digitala tjänsterna och de energihanteringssystem som de innehåller hjälper dig att identifiera och utnyttja potentiella besparingar.

Hjälp att hitta rätt värmesystem

Eftersom det finns många faktorer att ta hänsyn till är det inte lätt att välja rätt värmesystem. Erfarna installatörer kan bäst hjälpa dig att bestämma vilket värmesystem som passar dina individuella krav. Vi rekommenderar att du tittar i Viessmanns produktkatalog för att få en överblick över vår portfölj. Där kan du filtrera vårt breda produktsortiment efter egenskaper som t.ex. användningsområde. Med Viessmanns produktsökare kan du söka efter ännu mer detaljerade produktförslag.

Värmepump

Luftvärmepump Vitocal 150-A

Med hjälp av en värmepump kan du använda energi som lagrats i mark, luft och vatten för uppvärmning. Och med egenproducerad eller grön el är denna process särskilt klimatvänlig. Dubbel drift med andra värmegeneratorer är också möjlig. Detta kan till exempel vara användbart i äldre byggnader och stora bostadshus. Med Viessmann Vitocal värmepumpar kan husägare dock generera mer än bara värme. Naturlig och aktiv kylning säkerställer behagliga temperaturer i bostaden på sommaren.

Solvärme

Vitosol 300-TM vakuumrörsamlare

Solvärmeteknik är särskilt lämplig för att komplettera ett värmesystem. Här används den fritt tillgängliga solenergin för uppvärmning av varmvatten och som backup för den befintliga värmegeneratorn. Särskilt när fossila bränslen används bidrar detta till att minska koldioxidutsläpp och uppvärmningskostnader. Vitosol plan- och rörsolfångare från Viessmann erbjuder en lösning för taket på varje hus. Tack vare den höga verkningsgraden och de låga värmeförlusterna möjliggör i synnerhet rörsolfångare en god avkastning även med litet utrymme och tak som inte är i optimal riktning. Fler tips hittar du i vår artikel om eftermontering av en solvärmeanläggning.

Gasuppvärmningssystem

Vitodens 200-W väggmonterad gaskondenserande panna

Avancerade gasvärmesystem kombinerar fördelarna med beprövad teknik och innovativ utrustning. Med kondenseringsteknik utnyttjar de den energi som finns lagrad i det fossila bränslet särskilt effektivt. Det stora effektområdet hos Viessmanns gaspannor möjliggör också ett brett användningsområde: Medan de kompakta väggmonterade gaskondenspannorna Vitodens är lämpliga för små bostäder, ger gaskondenspannorna Vitocrossal tillräckligt med värme för stora flerfamiljshus. Dessutom erbjuder båda produktserierna apparater som kan drivas som hybridsystem och med upp till 20 procent vätgas.