Inloggning för Viessmann-partners

Fråga om rådgivning nu
Privat Branschproffs

Viessmann - över 40 års utveckling av värmepumpar

I över 40 år har Viessmann arbetat med att förbättra och utveckla sortimentet av värmepumpar. Idag hittar du bland annat marknadens tystaste värmepumpar i vårat sortiment. Kontakta oss gärna när det är dags att investera i en värmepump.

Klimatsmart, hållbar och samtidigt ekonomisk uppvärmning eller nedkylning är enkelt att åstadkomma med värmepumpar. I mer än 40 år har Viessmann utvecklat de fördelar som tekniken har att erbjuda och förfinat möjligheterna att ta tillvara på energi från luft, jord och vatten. Energi som i varje enskilt fall minskar användandet av olja och gas, bevarar värdefulla resurser och minskar CO2-utsläppen.

Under de senaste decennierna har värmepumpen verkligen etablerat sig på marknaden för värmeteknik och populariteten växer bland byggare och entreprenörer vid såväl nybyggnation som vid renovering. Statistik från Svenska Kyl & Värmepumpföreningen visar att försäljningen av värmepumpar ökat stadigt sedan 2016.

Utmärkt energinivå

Energinivån hos moderna värmepumpar tål att granskas: Beroende på modell når Viessmanns värmepumpar ett COP på mellan 3,5 och 6,5. COP är förhållandet mellan hur mycket användbar värmeenergi man får ut på den energin som man för in. Till exempel betyder COP-värdet 5 att värmepumpen producerar fem gånger den mängd energi som behövs för driva enheten. Ett högre COP-värde innebär en lägre driftskostnad.

Med förnybar el blir användning CO2-neutral och hållbar. Värmepumparnas moderna kontroll- och reglercentral gör det enkelt att nyttja el från solceller och att integrera smarta nät. Fjärranslutning till Internet underlättar styrning och underhåll. Sålunda spelar den här typen av värmekällor en viktig roll vid övergången till förnybara energikällor. De kan kommunicera med energimarknaden och konverterar överskottsel till värme, till exempel från solenergi, på ett effektivt och billigt sätt.

Spara energi och skydda klimatet

Redan under den första oljekrisen 1973 var Viessmann en av de ledande tillverkarna som såg behovet av ett alternativ till olje- och gasuppvärmning - inte minst för att spara fossila resurser och miljön. "Vi formar framtida generationers livsmiljö" - bolagets nutida uppdragsbeskrivning var tillämpbar redan då.