Uppvärmning och styrning via App - med Viessmann Appar styr du uppvärmningen bekvämt och säkert

En värmeprodukt kan styras på klassisk sätt genom att knappa fysiskt på produkten - eller bekvämt via Internet. Det är möjligt genom intelligenta appar från Viessmann, en Internet-uppkoppling och t.ex. en smartphone eller surfplatta


Viessmann Appar för ägare av värmeprodukter

Som ägare av en värmeprodukt är en enkel hantering och styrning av stort intresse, då väder och luftfuktighet med mera skiftar över året. Värst brukar det vara när det är fuktigt och ligger runt 0-grader ute. Men även övervakning av drift och energibesparande möjligheter står högt på önskelistan utöver komforten. ViCare och Vitotrol är två appar som är utvecklade av Viessmann för just detta och som uppfyller de flesta behoven för ägaren av en värmeprodukt från Viessmann.

ViCare Appen på en smartphone

Så här ansluter du din värmeprodukt till Viessmann Appar

För att du enkelt och säkert skall kunna styra ditt värmesystem behöver du ha en internettuppkoppling. Oavsett om du använder appen Vitoconnect 100 eller Vitocom 100 så etablerar man en anslutning mellan värmeprodukten och appen via internet..

Vitoconnect 100 och ViCare Appen använder man tillsammans med uppvärmningssystem i villa, radus och liknande fastigheter, medan Vitocom 100 i kombination med Vitotrol Appen används för mera komplexa och kommersiella system.

ViCare App – Styr uppvärmningen via en app

Kontrollera värmen via en app. ViCare Appen erbjuder nya möjligheter för att kontrollera värmen via internet. Det grafiska användargränssnittet för ViCare Appen har medvetet hållits enkelt för en överskådlig och enkel hantering av ditt värmesystem.

Systemet är utfprmat för att styra en värmekrets. Den önskade rumstemperaturen väljs med en fingerrörelse. Med ett enkelt svep kan man ändra mellan normal och partyläge (förlängd uppvärmningstid). När man lämnar huset för dagen kan man enkelt med ett tryck reducera värmen i huset. Allt detta med ett enkelt finger via appen.

De som vill programmera olika omställningstider för varje dag kommer att uppskatta hjälpfunktionen. En separat knapp på startskärmen visar också många energibesparande tips.

ViCare appen
Vitotrol-appen

Vitotrol Appen – Styr och reglerar värmesystemet via Vitotronic regleringen

Viessmann Vitotrol Appen gör att du kan använda ditt Viessmann värmesystem med Vitotronic kontroll. Användandet är enkelt, intuitivt och bekvämt. Vartsom helst, när som helst. Förutom driftsfunktionerna har Vitotrol Appen även både allmänna och kontextsammanhängande hjälpfunktioner. Vitotrol Appen är tillgängligt för både iOS och Android.


Appar för Viessmann samarbetspartner

Viessmann erbjuder program som hjälper våra samarbetspartner ute på plats. För att utnytja detta kan inloggning komma att krävas. 

Reservdelsappen från Viessmann

Reservdels Appen

Viessmann reservdels App ger våra samarbetsprtner en enkel och snabb hjälp vid service ute hos kund. Enkel att hantera, och man kan snabbt hitta passande reservdelar genom att enkelt scanna serienumret på produkten.

  • Barcode-Scan (även offline) av de aktuella produkterna och reservdelar
  • Tillgänglighet av reservdelar med detaljskisser
  • Beställning av reservdelar
  • Stöd för driftsättning och underhåll