Uppvärmning och styrning via App - med Viessmann Appar styr du uppvärmningen bekvämt och säkert

En värmeprodukt kan styras på klassisk sätt genom att knappa fysiskt på produkten - eller bekvämt via Internet. Det är möjligt genom intelligenta appar från Viessmann, en Internet-uppkoppling och t.ex. en smartphone eller surfplatta


Viessmann Appar för ägare av värmeprodukter

Som ägare av en värmeprodukt är en enkel hantering och styrning av stort intresse, då väder och luftfuktighet med mera skiftar över året. Värst brukar det vara när det är fuktigt och ligger runt 0-grader ute. Men även övervakning av drift och energibesparande möjligheter står högt på önskelistan utöver komforten. ViCare och Vitotrol är två appar som är utvecklade av Viessmann för just detta och som uppfyller de flesta behoven för ägaren av en värmeprodukt från Viessmann.

ViCare Appen på en smartphone

Så här ansluter du din värmeprodukt till Viessmann Appar

För att du enkelt och säkert skall kunna styra ditt värmesystem behöver du ha en internettuppkoppling. Oavsett om du använder appen Vitoconnect 100 eller Vitocom 100 så etablerar man en anslutning mellan värmeprodukten och appen via internet..

Vitoconnect 100 och ViCare Appen använder man tillsammans med uppvärmningssystem i villa, radus och liknande fastigheter, medan Vitocom 100 i kombination med Vitotrol Appen används för mera komplexa och kommersiella system.

ViCare App – Styr uppvärmningen via en app

Kontrollera värmen via en app. ViCare Appen erbjuder nya möjligheter för att kontrollera värmen via internet. Det grafiska användargränssnittet för ViCare Appen har medvetet hållits enkelt för en överskådlig och enkel hantering av ditt värmesystem.

Systemet är utfprmat för att styra en värmekrets. Den önskade rumstemperaturen väljs med en fingerrörelse. Med ett enkelt svep kan man ändra mellan normal och partyläge (förlängd uppvärmningstid). När man lämnar huset för dagen kan man enkelt med ett tryck reducera värmen i huset. Allt detta med ett enkelt finger via appen.

De som vill programmera olika omställningstider för varje dag kommer att uppskatta hjälpfunktionen. En separat knapp på startskärmen visar också många energibesparande tips.

ViCare appen
Vitotrol-appen

Vitotrol Appen – Styr och reglerar värmesystemet via Vitotronic regleringen

Viessmann Vitotrol Appen gör att du kan använda ditt Viessmann värmesystem med Vitotronic kontroll. Användandet är enkelt, intuitivt och bekvämt. Vartsom helst, när som helst. Förutom driftsfunktionerna har Vitotrol Appen även både allmänna och kontextsammanhängande hjälpfunktioner. Vitotrol Appen är tillgängligt för både iOS och Android.


Appar för installatörer

Viguide - din digitala kundtjänst

Utöka din kundtjänst med ett ovärderligt tillägg: osynlig driftsäkerhet.

Med Viessmanns Viguide blir du omedelbart informerad om det sker en förändring i någon av dina kunders enheter. I händelse av ett fel kan du agera proaktivt och på distans utan att kunden märker det. Appen informerar dig också när en kund vill att du ska se över enheten.

Viguide är tydligt strukturerad och innehåller viktiga parametrar som till exempel värmekurva och temperaturhanterare. Med hjälp av appen kan du enkelt sköta de viktigaste justeringarna på avstånd och spara in på tid och resor.

Viguidegränssnitt i datorn
ViStart appen i en telefon

ViStart

Med den nya appen ViStart har vi förbättrat och förenklat driftsättningen av den senaste generationens Viessmann värmesystem. Du som är installatör erbjuds ett enkelt, digitalt verktyg som fungerar intuitivt och säkert leder dig igenom driftsättningen med några enkla steg.

Genom att digitalisera och rationalisera processen lägger vi tillbaka kontrollen i dina händer. I appen får du användbara tips och guidning steg för steg vilket stärker ditt självförtroende - inga fler tidskrävande samtal till teknisk support!

Eftersom appen är utformad för att visa alla steg utförligt och i rätt ordning guidar den dig som är installatör genom hela processen, även om du aldrig har arbetat med just detta värmesystem.

Reservdelsappen

Viessmanns reservdelsapp ger dig snabb hjälp vid service ute hos kund. Enkel att hantera, och gör att du snabbt kan hitta passande reservdelar genom att enkelt scanna serienumret på produkten.

  • Barcode-Scan (även offline) av de aktuella produkterna och reservdelar
  • Tillgänglighet av reservdelar med detaljskisser
  • Beställning av reservdelar
  • Stöd för driftsättning och underhåll
Reservdelsappen från Viessmann

ViCode

ViCode är appen som gör det enkelt att tyda meddelanden i Vitotronic 200 regleringen.

Ladda ner ViCode för Android (Google Play)

Ladda ner ViCode för iOs (App Store)