Hybriduppvärmning – den framtidssäkra energimixen i en och samma enhet

När det gäller energi och uppvärmning finns det en hel del lösningar, vilket i sig gör det svårt att besluta sig för det ena eller det andra uppvärmningssystemet. Värmepump, tänk om det inte räcker. Vad skall jag ha för spetsvärme till det? Skall jag bara använda gas? Hur ser de olika kostnaderna ut? Frågorna är många, likväl som svaren. Men det man kan vara säker på är att priserna på energikällorna kommer att flukturera. Oavsett om det är el eller gas. Använder man sig då av en hybridenhet kan man lita på en framtida säkerhet oavsett hur set ser ut för stunden.

En hybridenhet har två självständiga värmegeneratorer, en kondenserande gaspanna och en luft/vatten värmepump, som via den smarta styrningen arbetar efter den mest energieffektiva förutsättningen som råder för stunden. Det gör att man alltid har den bästa komforten till det bästa priset.

Kostnadsfri offert

Lokal Viessmann partner

Hitta lokal Viessmann partner för offert, installation eller service

Fördelar

● Uppvärmning med det för stunden den billigaste energin.
● Förberedd för den framtidsaktuella marknaden (SmartGrid ready).
● Smart reglering med 5-tums pekskärm i färg
● Komplett prefabricerat system i ett kompakt format
● Bästa ErP-krav: A++

Rekommenderat

Lokal Viessmann partner

Kontakt med lokal Viessmann partner för offert, installation eller service.

Rätt Energimix för effektiv drift

Hybrid Pro Control känner av i systemet när värmepumpen kan täcka hela värmebehovet själv. Om värmepumpen inte kan täcka hela värmebehovet, behöver den stöd från den kondenserande gaspannan. Hybrid Pro Control märker av detta automatiskt och ser då till att gaspannan hjälper till. Inställningar för kostnad av el och gas kan göras, så räknar Hybrid Pro Control själv ut när vilken energikälla skall användas. Men Hybrid Pro Control har också en överblick över effektiviteten i hela systemet, så man inte tummar på komforten.

Hybrid Pro Control tänker på allt.

Hybrid Pro Control tänker på allt. Även på självgenererad el med solceller.

Regleringen med Hybrid Pro Control tar även med beräkningen för egenproducerad el med solceller.

Borta eller hemma. Alltid full kontroll

Oavsett om man är på semester, på jobbet eller inte vill kliva upp en ruggig söndagsmorgon, så har man full koll och kan ändra på sitt värmesystem via internet.

Med Vitotrol Plus appen, som kan hämtas gratis, kan man i sin smartphone, tablet eller PC, lätt hålla koll på och ändra på värmen eller varmvattnet. Allt efter behov och önskemål.

Alltid i kontroll med Vitotrol Appen
Hög energiklassning Hybridenheter

Modernisera med framtidssäker energibesparing

Energieffektivitet att lita på. Samtliga hybridenheter har en hög energibesparing, vilket visas genom en energiklassificering med energimärkningsnivån A++.


Vitocaldens 222-F hybridsystem

Funktionen med Hybrid-System

Under drift täcker värmepumpen baslasten med energin som finns i utomhusluften, med en framledningstemperatur på upp till 55 ° C.

Den kondenserande gaspannan startar endast om det finns behov, baserat på det inställda värdet. Om man prioriterar lägre driftskostnader, mindre CO2 släpp, eller en högvarmvattenkomfort.

Då värmepumpentar tar upp till 80 procent av den årliga uppvärmningen systemet kännetecknas hybridydtemet av låga driftskostnader och hög komfort.


Hybridsystem Hybridheizung

Hybrid enheter representerar en ny produktkategori som uppfyller kraven i energiövergången till ett uppvärmningssystem bättre än någonsin genom att kombinera olika energikällor. Man är alltså inte längre beroende av en energikälla och kan utnyttja de respektive fördelar som varje energikälla har, så effektivt och besparande som möjligt.