Hybridsystem 

Hybriduppvärmning – den framtidssäkra energimixen i en och samma enhet

En hybridenhet har två självständiga värmegeneratorer, en kondenserande gaspanna och en luft/vatten värmepump, som via den smarta styrningen arbetar efter den mest energieffektiva förutsättningen som råder för stunden. Det gör att du alltid får den bästa komforten till det bästa priset.

Priserna på energikällor kommer alltid att flukturera. Oavsett om det är el eller gas. Använder du dig av en hybridenhet kan du lita på en framtida säkerhet oavsett hur set ser ut för stunden.

Fördelar

● Uppvärmning med det för stunden den billigaste energin.
● Förberedd för den framtidsaktuella marknaden (SmartGrid ready).
● Smart reglering med 5-tums pekskärm i färg
● Komplett prefabricerat system i ett kompakt format
● Bästa ErP-krav: A++

Rätt energimix för effektiv drift

Hybrid Pro Control känner av i systemet när värmepumpen kan täcka hela värmebehovet själv. Om värmepumpen inte kan täcka hela värmebehovet, behöver den stöd från den kondenserande gaspannan. Hybrid Pro Control märker av detta automatiskt och ser då till att gaspannan hjälper till.

Inställningar för kostnad av el och gas kan göras, så att Hybrid Pro Control själv räknar ut när vilken energikälla skall användas. Men Hybrid Pro Control har också en överblick över effektiviteten i hela systemet, så du inte tummar på komforten.

Hjälp att komma vidare

Hitta en Viessmann installatör

Hitta en Viessmann installatör nära dig för offert, installation eller service.

Hus med solpanel på taket

Hybrid Pro Control tänker på allt. Även på självgenererad el med solceller.

Regleringen med Hybrid Pro Control tar även med beräkningen för egenproducerad el med solceller.

Full kontroll med Vitotrol-appen

Oavsett om du är på semester, på jobbet eller inte vill kliva upp en ruggig söndagsmorgon, så har du full koll och kan styra ditt värmesystem via internet.

Med Vitotrol Plus appen, som är gratis, kan du lätt hålla koll på och justera värmen eller varmvattnet via din smartphone, tablet eller dator.

Alltid i kontroll med Vitotrol-appen
ERP-märkning etikett

Uppgradera till framtidssäker energibesparing

Samtliga hybridenheter har hög energibesparing, vilket visas genom energiklassificering med energimärkningsnivån A++.


Vitocaldens 222-F hybridsystem

Hybridsystemets funktionalitet

Under drift täcker värmepumpen baslasten med energin som finns i utomhusluften, med en framledningstemperatur på upp till 55 ° C.

Den kondenserande gaspannan startar endast om det finns behov, baserat på det inställda värdet. Det vill säga om du valt att prioriterar lägre driftskostnader, mindre CO2 släpp, eller en högvarmvattenkomfort.

Då värmepumpen tar upp till 80 procent av den årliga uppvärmningen kännetecknas hybridsystemet av låga driftskostnader och hög komfort.


Hybridsystem Hybridvärme

Hybrid enheter representerar en ny produktkategori som uppfyller kraven i energiövergången till ett uppvärmningssystem bättre än någonsin genom att kombinera olika energikällor. Man är alltså inte längre beroende av en energikälla och kan utnyttja de respektive fördelar som varje energikälla har, så effektivt och besparande som möjligt.