Viessmann och sport: Det hör ihop!

I över 20 år har sportsponsring varit en del av oss, framför allt gör vi det med övertygelse och entusiasm för elitsport. Vare sig det handlar om skidskytte, backhoppning, rodel eller nordisk kombination: vi stöttar eliten i en stor mängd vintersporter och följer dem på vägen till framgång. Dessutom främjar vi arbetet med ungdomsföreningar och ungdomstalanger.

Viessmann Selection

I vår e-handel hittar du trevliga presenter till dig själv eller någon du tycker om. Vad sägs om en pjäxbag som värmer dina pjäxor, sköna underställ eller snygga funktionskläder? Vi är säkra på att du hittar något du gillar! Viessmannsponsrade skidskyttar

Med initiativet "We are #Winterfans" vill vi förbättra vintersportens ekologiska fotavtryck

Vi älskar vintersport. Utan tvekan! Vi älskar när snön gör landskapet gnistrande vit. Vi älskar när fans och funktionärer hejar fram sina stjärnor med sån entusiasm att de glömmer den bitande kylan. Och vi älskar hur barns ögon tindrar när de ser sina idoler susa förbi.

Förutom denna kärlek, denna passion, finns det två ytterligare anledningar till varför vi är engagerade i att bevara vintersporten: den fortsatta global uppvärmningen och dess konsekvenser.

Årstiderna är alltmer i obalans. Snötäckta berg och gnistrande kyla kan inte längre tas för givet vintertid. Istället kryper snögränsen sakta men säkert uppåt och där det förut var snö hittar man idag barmark. Detta får självklart även konsekvenser för vintersporten, både för utövare och för fans. För att uppmärksamma problemet skapade vi på Viessmann initiativet “We are #Winterfans”, tillsammans med idrottare, branschkunniga, politiker och vetenskapsmän utvecklar vi lösningar för en mer hållbar vintersport.

Även om vi inte kan stoppa klimatförändringen och dess konsekvenser vill vi aktivt jobba för att öka medvetenheten och tillhandahålla grön teknik som kommer att gynna framtida generationer.

En skidskytt som symboliserar Viessmann och sport

Viessmann och Formel E

Formel E handlar om effektivitet och effektiv energihantering. För oss är detta två områden som under de senaste 100 åren har gett oss vårt existensberättigande.

Eftersom vi, även i framtiden, vill vara en innovationsledande gick vi in i ett nytt århundrade 2017 och blev officiell partner till Panasonic Jaguar Racing Team i ABB FIA Formula E Championship.

Formel E-bil som Symbol för Viessmann och sport

Panasonic Jaguar Racing Team

Formel E Jaguar med förare


Elektrifiering, energieffektivitet och energihantering

Det finns många likheter mellan Viessmann och Formel E: med hjälp av ny innovation utvecklar vi värme med maximalt miljöskydd, vi strävar efter perfektion i varje led och vi har modet och viljan att ta nästa steg.

FIA Formula E World Championship är just nu den yngsta och mest innovativa motorsporten. Här vinner det lag som på ett optimalt sätt kombinerar elektrifiering, energieffektivitet och energihantering. Istället för bensin används förnybar el som bränsle, el laddad i högpresterande bilbatterier. FIA Formula E World Cup är symboliskt för övergången till en ny energitid där vinsten betyder mer än bara den faktiska segern.
 

Take a ride with the next generation

Viessmanns engagemang i Formel E är ett symboliskt signifikant steg i en framtid där effektiv och intelligent lagringsteknik kommer att spela en avgörande roll. Tillsammans med Panasonic Jaguar Racing Team vill vi förverkliga vår vision om noll utsläpp och understryka vårt engagemang för innovativ teknik och hållbarhet. Med VitoCharge energilagringsteknik, Vitovalor 300 bränslecellsenhet och värmepumpens energiproduktion har vi redan utvecklat teknologierna för den nya energinåldern och nästa generation.

Med Panasonic och Jaguar har vi hittat perfekta partners som, liksom vi, har en lång historia samtidigt som vi utvecklas med stor innovationsrikedom. Panasonic är en av världens största och mest framgångsrika företag och sysselsätter nästan 300 000 människor över hela världen. Jaguar å andra sidan är en legend inom motorsport och bereder vägen för framtida elfordon genom att ingå i formel E.

Följ med oss ​​och våra partners på vår resa mot framtiden!


Viessmann och Huddersfield Town

I och med 100-årsfirandet och vår avstamp in i ett nytt århundrade, vill vi inte bara bryta ny mark, utan även reflektera över vad som tillhör vår kärna, nämligen tradition. Som en del av Viessmanns sportsponsring har vi därför utökat vårt samarbete med den traditionella engelska klubben Huddersfield Town.

En spelare i Huddersfield som jublar efter mål

Huddersfield Town laguppställning

Huddersfields hemarena


Tillbaka till den högsta ligan

Ibland tar det lite tid för en händelse att gå till historien. När det gäller den engelska klubben Huddersfield Town tog det 45 år. Så länge har fans och ledare ivrigt väntat på klubbens återinträde i landets högsta liga, Premier League. Glädjen var enorm i maj 2017 då det avgörande målet gjordes på straff. Huddersfield var det första laget som lyckades vinna mästerskapet tre gånger i rad: 1924, 1925 och 1926. Och med den sensationella comebacken fick lagets fans ytterligare en anledning att se tillbaka på klubbens härliga förflutna.

I detta avseende var 2017 ett speciellt år, inte bara för Viessmann, utan även för Huddersfield Town. Förutom idrottsprestationen och det goda ledarskapet bidrog bland annat kvalitetsstämpeln "made in Germany" till förverkligandet av denna engelska fotbollssaga. Huddersfield Town har förutom en tysk tränare och en handfull tyska spelare även Viessmann som sponsor vid sin sida, en sponsor där hög effektivitet är tradition.

Nyheter, bakgrundsinformation och matchrapporter från laget finns på Huddersfield Town Facebook-sidan.