Viessmann och sport: Det hör ihop!

I över 20 år har sportsponsring varit en del av oss, framför allt gör vi det med övertygelse och entusiasm för elitsport. Vare sig det handlar om skidskytte, backhoppning, rodel eller nordisk kombination: vi stöttar eliten i en stor mängd vintersporter och följer dem på vägen till framgång. Dessutom främjar vi arbetet med ungdomsföreningar och ungdomstalanger.

Viessmann Selection

I vår e-handel hittar du trevliga presenter till dig själv eller någon du tycker om. Vad sägs om en pjäxbag som värmer dina pjäxor, sköna underställ eller snygga funktionskläder? Vi är säkra på att du hittar något du gillar! Viessmannsponsrade skidskyttar

Med initiativet "We are #Winterfans" vill vi förbättra vintersportens ekologiska fotavtryck

Vi älskar vintersport. Utan tvekan! Vi älskar när snön gör landskapet gnistrande vit. Vi älskar när fans och funktionärer hejar fram sina stjärnor med sån entusiasm att de glömmer den bitande kylan. Och vi älskar hur barns ögon tindrar när de ser sina idoler susa förbi.

Förutom denna kärlek, denna passion, finns det två ytterligare anledningar till varför vi är engagerade i att bevara vintersporten: den fortsatta global uppvärmningen och dess konsekvenser.

Årstiderna är alltmer i obalans. Snötäckta berg och gnistrande kyla kan inte längre tas för givet vintertid. Istället kryper snögränsen sakta men säkert uppåt och där det förut var snö hittar man idag barmark. Detta får självklart även konsekvenser för vintersporten, både för utövare och för fans. För att uppmärksamma problemet skapade vi på Viessmann initiativet “We are #Winterfans”, tillsammans med idrottare, branschkunniga, politiker och vetenskapsmän utvecklar vi lösningar för en mer hållbar vintersport.

Även om vi inte kan stoppa klimatförändringen och dess konsekvenser vill vi aktivt jobba för att öka medvetenheten och tillhandahålla grön teknik som kommer att gynna framtida generationer.

En skidskytt som symboliserar Viessmann och sport