Vitocal 200-A luft/vatten värmepump med riktigt hög effekt och otroligt låg ljudnivå

Nyutvecklad, inverter i flera effektområden med möjlighet för både värme- och kyl-produktion.

Fördelar

 • Luft/vatten-värmepump från 3 till 15 kW (vid A7/W35)
 • Låga driftkostnader tack vare högt COP-värde (COP = Coefficient of Performance) enligt EN 14511: upp till  5,0 (A7/W35) och upp till 4,1 (A2/W35)
 • Möjlighet till både värme- och kyl-produktion genom reversibel drift
 • Låg ljudnivå tack vare vår Avancerade Akustiska Design (AAD), vilket gör att den lämpar sig väldigt bra för installation i rad/kedjehus
 • Kvalitetsprodukt i modern och tidslös Viessmanndesign
 • Max framledningstemperatur upp till 60 °C
 • Inomhusenhet med energieffektiv cirkulationspump, 3-vägsventil och reglering. Varianterna med kylfunktion har även inbyggd elpatron.
 • Enkel manövrering via regleringen Vitotronic 200 med med meddelanden i klartext och överskådlig grafisk display
 • Regleringen kan även styra vårat FTX aggregat Vitovent 300-F
 • Hermetiskt sluten kylkrets
 • ingen minavstånd mellan inomhusenhet och utomhusenhet krävs
 • Inbyggda styrfunktioner för användning av egenproducerad el från solcellsanläggningar
 • Internetuppkoppling via Vitoconnect (tillbehör) för fjärrstyrning och service via Viessmanns appar
 • Energieffektivitetsklass* A++ / A++  |  Typ 201.A04: A++ / A+
*Energieffektivitetsklass enligt EU-förordning 811/2013 uppvärmning, genomsnittliga klimatförhållanden, lågtemperatur (35 °C) ) /medeltemperaturanvändning (55 °C)
Rekommenderat

Lokal Viessmann partner

Hitta lokal Viessmann partner för offert, installation eller service


Luft-vatten värmepumpen Vitocal 200-A miljöbild

Luft/vatten värmepumpen Vitocal 200-A

Vitocal 200-A är en inverterstyrd luft/vattenvärmepump som hämtar energin från utomhusluften. Den finns i fler olika effekter och kan användas för att producera både värme och kyla.

Kompakt stilren och otroligt tyst utomhusenhet

Den nya utomhusenheten i stilren och tidslös design är mer än enbart utseende. Fokus har varit på kvalitet och prestanda, vilket gör att den är extremt tyst och mycket effektiv.

Snabbt och platsbesparande montage

Den kompakta inomhusdelen med reglering och hydraulik monteras på en innervägg. Anslutningsledningarna mellan uteenhet och inneenhet fylls med vatten varför inget kylcertifikat krävs för den som installerar värmepumpen. Regleringen, Vitotronic 200 är intuitiv och enkel att använda, både i samband med installation och vid drift.

Kombination med befintligt uppvärmningssystem

Vitocal 200-A är en utmärkt podukt att sätta in i kombination med ett befintligt värmesystem för att komplettera, som t.ex. en ved-, pellets- eller oljepanna.

Radhusområde

Tysta utomhuseneheter

Tack vare avancerad akustisk design (AAD) så är utomhusenheterna extremt tysta och kan därför med fördel även installeras i te.x. radhus / kedjehus där husen står tätt. Uteenheterna är dessutom konstruerade så att vibrationer absorberas i flera steg för att minimera risken att stomljud fortplantar sig in i fastigheten. Till uteenheterna finns matchande benställning.

EHPA Kvalitetsstämpel

EHPA Kvalitetsstämpel

EHPA märkningen är ett bevis på att COP (Coefficient of Performance) främjar marknadens incitamentsprogram.

Den Tyska EHPA märkningskommisionen intygar att Viessmann Värmepumpen Vitocal 200-A uppfyller kraven för EHPA kvalitetsmärkningens regler.


Vitotronic 200 reglering

Vitotronic reglering med möjlighet tilltrådlös internetuppkoppling

Om värmepumpen utrustas med vår kommunikationsbox, Vitoconnect, kan värmepumpen fjärrstyras och övervakas via vår kostnadsfria mobilapp (ViCare). Dessutom ger Vitoconnect en möjlighet att undersöka värmepumpen på distans t.ex. som förebyggande underhåll eller i händelse av en driftstörning.

Vitoconnect 100 hanterar anslutningen

För styrning via appen är installation av Vitoconnect 100 nödvändig. Alla nyare produkter från 2010 och framåt krävs för att denna skall kunna installeras.

Vitoconnect 100
ViCare Appen

ViCare app

ViCare appen gör att användaren via smartphone kan styra sitt värmesystem. Aktuell driftstatus visas alltid, och i händelse av fel kan man snabbt och enkelt kontakta den förinprogrammerade installatören eller servicepartnern.

Fjärrkontroll till värmepump

Systemteknik: Anpassade till varandra

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt det som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Produktinformation

Översikt

Värmeeffekt (kW)
5,7 till 14,7 kW
COP nominellt
från 5,0 (A7/W35) och från 4,2 (A2/W35) enligt EN 14511
Energieffektivitetsklass enligt EU-förordning 811/2013 uppvärmning, genomsnittliga klimatförhållanden, lågtemperatur (35 °C) ) / medeltemperaturanvändning (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A++
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
Enfamiljshus, nybyggnation och modernisering
Manövrering
Einfaches RGB
Vitotronic 200 reglering med klartext- och grafikdisplay, med Internet-gränssnittet Vitoconnect (tillbehör) och ViCare Appen är fjärrstyrning via smartphone möjligt
Tappvarmvatten
Fristående varmvattenberedare behövs för tappvarmvattenproducering.
Fler egenskaper
Med reversibel drift för för värme och kyla för bästa komfort. Extremt tyst utomhusenhet från Viessmann
Genomskärningsbild Luft/vatten-värmepumpen Vitocal 200-A