Vitocal 200-S luft/vattenvärmepump i splitutförande

Ett extremt tyst och effektivt alternativ 

Dra nytta av följande fördelar 

 • Split luft/vattenvärmepump i effektområden från 3 till 15 kW (vid A7/W35)
 • Låga driftkostnader tack vara högt COP (COP=Coefficient Of Preformance) enligt EN 14511: från 5,0 (luft 7 °C/vatten 35 °C) och upp till 4,1 (luft 2 °C/vatten 35 °C).
 • Mycket låg ljudnivå tack vare vår avancerade akustiska design (AAD)
 • Kvalitetsprodukt i modern tidlös design av Viessmann
 • Framledningstemperatur på upp till 60 °C
 • Inomhusenhet med energieffektiv cirkulationspump, kondensor, 3-vägsventil, elkassett och reglering
 • Enkel manövrering av regleringen Vitotronic 200 med meddelanden och grafik i klartext
 • Kan användas för både uppvärmning och kylning (gäller vissa modeller)
 • Regleringen kan även styra våra FTX aggregat Vitovent 300-F
 • Optimerad för användning av egenproducerad el från solcellsanläggningar
 • Kan kaskadkopplas i upp till 5 enheter
 • Internetuppkoppling via Vitoconnect (tillbehör) för fjärrstyrning och service via Viessmanns appar
 • Optimerad användning av egenproducerad el
 • Energieffektivitetsklass: Värmeeffekt 3,0 till 5,6 kW: A++/A+ * Värmeeffekt: 7,7 till 9,06 kW: A++/A++ *
*enligt EU-förordning nr 811/2013 uppvärmning, genomsnittliga klimatförhållanden, lågtemperaturapplikation (35 °C)/mediumtemperaturtillämpning (55 °C)
Rekommenderat

Lokal Viessmann partner

Hitta lokal Viessmann partner för offert, installation eller service

Split luft/vattenvärmepump Vitocal 200-S

Luft/vattenvärmepump Vitocal 200-S i split utförande

Split-värmepumpen Vitocal 200-S använder den gratisenergi som finns i uteluften. Den finns i många olika effektområden och kan även användas för kylning.

Extremt tysta uteenheter

De nya utomhusenheterna är inte bara en fröjd för ögonen med sin tidlösa desig, utan fokus har varit att ta fram en produkt som har hög kvalitet, prestanda och funktionalitet med kvalitetsstämpeln – Made in Germany.

Tack vare avancerad akustisk design (AAD) är de extremt tysta, vilket gör att de även kan installeras i radhus som står tätt.

Extremt tysta uteenheter

De nya utomhusenheterna med sin tidlösa design är inte enbart design. Enheterna är utvecklade och tillverkade av oss i Tyskland med de höga kvalitetskrav vi har på våra produkter. Ett av de krav som vi lägger stor tid och kraft på är ljud. Ljudet är absolut en lika viktig del som prestanda. Inte minst när man har en utomhusdel, för vem vill bli störd eller störa andra? Ljudtrycket är vid nattdrift endast 35 dB(A) på 3 meters avstånd (gäller modellerna 4 till 8).

Vitocal 200-S är med sina egenskaper särskilt lämplig för användning i tätbebyggda områden, som radhusområden till exempel.

Konstruktionen minimerar risken för stomljud

Uteenheten har en konstruktion som gör att vibrationer absorberas i flera steg för att minimera risken att stomljud fortplantar sig in i fastigheten (AAD, Avancerad Akustisk Design). Även valet av komponenter påverkar ljud och vibrationer. Därför är det självklart att vi noga sett över vad för material som sitter i enheterna.

Hög effektivitet – COP värde upp till 5,0 vid A7/W35

Noga utvalda och dimensionerade komponenter är självklart något som påverkar effektiviteten. Med en varvtalsstyrd scroll-kompressor, assymetrisk värmeväxlare och stor förångare har man gett alla förutsättningar för en hög prestanda i topklass.

Lämplig för tätbebyggelse/radhus

Extremt tyst med Avancerad Akustisk Design

Med den nya Avancerade Akustiska Designen (AAD) som gör att vibrationer absorberas i flera steg, samt att alla övriga ljud reduceras till ett minimum får man en extremt tyst drift.

Därför är Vitocal 200-S det självklara valet av värmepump om man bor i tätbebyggt område som i radhus eller tätt liggande villor och liknande. Men naturligtvis även om man bor enskilt och vill ha tyst omkring sig. Vem vill väl ha onödiga ljud som stör?

EHPA Kvalitetsstämpel

EHPA Kvalitetsstämpel

EHPA märkningen är ett bevis på att COP (Coefficient of Performance) främjar marknadens incitamentsprogram.

Den Tyska EHPA märkningskommisionen intygar att Viessmann Värmepumpen Vitocal 200-S uppfyller kraven för EHPA kvalitetsmärkningens regler.


Reglering Vitotronic 200

Användarvänlig

Överskådlig, enkel hantering, intelligent. Vitotronic regleringen har den perfekta kombinationen av enkel hantering med snabba och avancerade funktioner för alla typer av värmesystem.

Uppkopplad

Regleringen Vitotronic 200 kan med fördel kopplas samman med Vitotrol Appen via smartphone eller tablet.

Vitoconnect 100 hanterar anslutningen

För styrning via appen är installation av Vitoconnect 100 nödvändig. Alla nyare produkter från 2010 och framåt krävs för att denna skall kunna installeras.

Vitoconnect 100
ViCare App & Vitotrol Plus App

ViCare Appen

ViCare appen gör att användaren via smartphone kan styra sitt värmesystem. Aktuell driftstatus visas alltid, och i händelse av fel kan man snabbt och enkelt kontakta den förinprogrammerade installatören eller servicepartnern.

Vitotrol Plus Appen

Vitotrol Plus Appen gör att man kan fjärrstyra sitt värmesystem. Den används för att ändra och justera i de installerade programmen, börvärden och tidsprogram. Den visar även drift och förbrukningsdata. Även hur mycket solenergi man har fått till godo i systemet.

Fjärrkontroll till värmepump

Systemteknik: Anpassade till varandra

”Helheten är större än summan av delarna.” I enlighet med denna princip erbjuder Viessmann inte bara separata uppvärmningskomponenter som motsvarar Viessmanns höga standard när det kommer till kvalitet, tillförlitlighet och effektivitet. Samtliga produkter är dessutom integrerade i och avpassade för ett komplett system, där alla komponenter passar perfekt ihop. För bara perfekt samspel mellan systemintegrerade komponenter kan utnyttja den innovativa spjutspetsteknikens fulla potential.

Viessmanns systemteknik omfattar allt det som behövs för en tillförlitlig och ekonomisk uppvärmning. Från Vitotronic reglerutrustning med trådlös styrning och den effektiva varmvattenberedaren Vitocell för högsta varmvattenkomfort, ända till högkvalitativa solfångaranläggningar för kostnadseffektiv kompletterande uppvärmning.

Produktinformation

Översikt

Värmeeffekt (kW)
3 till 15 kW
COP värme
Upp till 5,0 (A7/W35) och upp till 4,2 (A2/W35) enligt EN 14511
Energieffektivitetsklass enligt EU-förordning 811/2013 uppvärmning, genomsnittliga klimatförhållanden, lågtemperatur (35 °C) ) / medeltemperaturanvändning (55 °C)
energieeffizienklasse.png
A++ / A++
Energieffektivitetsklass tappvarmvattenberednig
Användningsområde
icon-wohngebaeude.png
Enfamiljshus, nybyggnation och modernisering
Manövrering
Einfaches RGB
Vitotronic 200 reglering med klartext- och grafikdisplay, med Internet-gränssnittet Vitoconnect (tillbehör) och ViCare Appen är fjärrstyrning via smartphone möjligt
Tappvarmvatten
Fristående varmvattenberedare behövs för tappvarmvattenproducering.
Fler egenskaper
Med reversibel drift för för värme och kyla för bästa komfort. Extremt tyst utomhusenhet från Viessmann
Vitocal-200-S-Schnitt.png