Vitocal 350-G Pro stor värmepump

Värmepump med en framledningstemperatur på upp till 73 °C


Dra nytta av följande fördelar

 • Höga framledningstemperaturer på upp till 73 °C
 • Konstruerad att arbeta tyst och med låg vibration
 • Klassisk kyl-/värmefunktion med ackumulatortank
 • Elektronisk mjukstart
 • Enkel manövrering och tillförlitlig teknik


Effektiv uppvärmning av tappvarmvatten

Vitocal 350-G Pro har en hög framledningstemperatur på upp till 73 °C och kan därför säkerställa gällande krav på tappvarmvattentemperatur utan externt tillskott.

Den speciella högtemperatursfunktionen garanterar att tilloppstemperaturen alltid är hög efter laddsystemet, även under laddningscykeln.


Fjärrövervakning och kommunikation

Reglerutrustningen erbjuder en mängd kommunikationsmöjligheter. Detta oavsett om systemet använder ett enkelt analogt modem eller är LAN-baserat.

Modbus-teknologi och BACnet går också att använda. Via dessa kan anläggningen nås för fjärrunderhåll via internet och kan snabbt integreras i det befintliga systemet för fastighetsautomation.


Effektiv kylning

När kylläget är aktivt kontrollerar reglerutrustningen om spillvärmen kan användas till tappvarmvattenuppvärmning och/eller till uppvärmning av ackumulatortanken. Först därefter används spillvärmen för att regenerera jordvärme eller via värmeväxlaren släppas ut i uteluften.

Kostnadsfri offert

Lokal Viessmann partner

Hitta lokal Viessmann partner för offert, installation eller service

Vitocal 350-G Pro stor värmepump miljöbild

Tappvarmvatten utan externt tillskott

Vitocal 350-G Pro uppnår höga framledningstemperaturer på upp till 73 ° C och kan därmed säkerställa gällande krav på tappvarmvattenproduktion utan externt tillskott.

Touchdisplay i stort format och färgskärm

Enkel drift

För optimal kontroll av kylkretsen och systemet är Vitocal 350-G Pro utrustad med en PLC-stödd Vitotronic. Den stora, grafiska pekskärmen visar driften på ett intuitivt sätt. Dess fullfärgsläge illustrerar olika representationer av funktion och drift.

Fjärrövervakning och kommunikation

Regleringen fungerar med många olika typer av datakommunikation. Oavsett om det handlar om ett enkelt analogt modem eller LAN-baserat system: Modbus-teknik och Bacnet kan användas och möjliggöra fjärråtkomst till och kommunikation med systemet via Internet.

Optimal konstruktion för tyst drift

Alla värmepumpar har en kompressor som avger ljud och vibrationer, men tack vare en mycket genomtänkt konstruktion på Vitocal värmepumparna är ljud och vibrationer knappt märkbara.

Med en ljudeffektinivå på endast 65 dB (A) har värmepumpen på 197kW ett mycket bra värde i sitt segment som verkligen tål att jämföras.


Produktegenskaper

 • Brine/vatten- och vatten/vatten stor värmepump
 • Framledningstemperatur: upp till 73 °C
 • Värmeeffekt: Brine/vatten: 27 till 198 kW, vatten/vatten: 37 till 274 kW
 • COP (Coefficient of Performance) från EN 14511: till 4,4 (B0/W35)
 • Mått typ BW 353.B198 (längd x bredd x höjd) 2816 x 911 x 1650 mm
 • Vikt: 1678 kg (Typ BW 353.B198)
 • Energieeffektivitetsklass: A++

Produkten i genomskärning

Vitocal 350-G Pro i genomskärning