Värmepumpar för kommersiellt bruk

En värmepump är en ekonomisk och miljövänlig investering. Vilken typ av värmepump och energikälla du bör välja beror på flera faktorer som till exempel energikravet, var i landet verksamheten ligger och inte minst egna, specifika önskemål.

Oavsett vilken värmepump du väljer, så minskar förbrukningen av fossila bränslen, vilket sparar värdefulla resurser och skonar miljön.

Viessmanns värmepumpar för kommersiellt bruk kännetecknas av tillförlitlighet och hög effektivitet. De är förstahandsvalet när det gäller att sammakoppla låga energikostnader och miljövänlig värmeproduktion. Du kan välja mellan system för olika värmekällor eller prestandakrav.

Bergvärme för kommersiellt bruk

Marken är en idealisk energikälla eftersom den lagrar stora mängder energi. På ett visst djup är marktemperaturen relativt konstant. Med bergvärme använder du denna nästan outtömliga energikälla för att uppfylla dina värmebehov.

Luft/vattenvärmepumpar för kommersiell användning

Luft/vattenvärmepumpar är en prisvärd lösning där du använder luft som energikälla. Systemen kan enkelt och snabbt sättas upp och användas. Viessmann luft/vattenvärmepumpar kan kaskadkopplas och därigenom nå en värmeeffekt upp till 236 kW. De är lämpliga för användning i stora byggnader, kommersiella lokaler och kommuner. 

Använd värmepumpen tillsammans med en annan produkt

Viessmanns breda utbud av värmepumpar gör att du lätt kan välja värmepump efter behov. Dina specifika förutsättningar, personligt tycke och smak tas i beaktande redan i planeringsstadiet.

Vanligtvis används värmepumpen som den enda värmekällan och då plockar man bort det gamla värmesystemet, men det går även utmärkt att använda en Viessmann värmepump tillsammans med en solvärmeanläggning eller en solcellsanläggning.