Spara på värdefulla resurser med en värmepump

En värmepump använder den regenerativa energin från marken, solen, grundvattnet eller luften på ett mycket effektivt sätt. Vilken typ av värmepump och energikälla man använder beror på flera faktorer som energikravet, platsen och egna önskemål. Oavsett vilken typ man väljer, så minskar förbrukningen av fossila bränslen, vilket sparar värdefulla resurser och skonar miljön.

Dessutom kan man dra nytta av de fördelar en värmepump från Viessmann ger, som möjlighet till aktiv eller passiv kylning. Det ger möjlighet till att hålla ett bra inomhusklimat inte bara under vintern, utan även under varma sommardagar.

Möjlighet att användas med annan produkt

Det breda utbudet av värmepumpar gör att man kan välja värmepump efter behov. Oavsett förutsättningar eller personligt tycke och smak så tas det i beaktande redan vid planeringsstadiet.

Viessmann värmepumpar används i nybyggnationer likväl som vid ombyggnad och förnyelse av värmesystem. Vanligen används värmepumpen som den enda värmekällan och man väljer att ta bort sin gamla värmeprodukt, men man kan även använda värmepumpen tillsammans med en solvärmeanläggning eller en solcellsanläggning.

Olika system för alla behov

Ända sedan 1970-talet har värmepumpar tillgängliga på marknaden från oss på Viessmann. Sedan dess har tekniken stadigt utvecklats och förbättrats, så det idag finns både utbud och funktioner inom ett brett område.

Vi har ett brett sortiment av värmepumpar för olika typer av energikällor och värmebehov. Med rätt teknik från Viessmann kan du hålla dina värmekostnader låga från dag ett och minska belastningen på miljön.