Värmepumpar

Ekonomisk och miljövänlig uppvärmning

En värmepump är en ekonomisk och miljövänlig investering. Vilken typ av värmepump och energikälla du bör välja beror på flera faktorer som till exempel energikravet, var i landet du bor och inte minst dina egna önskemål. Oavsett vilken värmepump du väljer, så minskar förbrukningen av fossila bränslen, vilket sparar värdefulla resurser och skonar miljön.

Värmepump som kyler 

Med en värmepump från Viessmann har du även möjlighet att dra nytta av aktiv eller passiv kylning. Värmepumpen hjälper då till att hålla ett bra inomhusklimat inte bara under vintern, utan även under varma sommardagar.

Läs mer om kylning med värmepumpar 

Använd värmepumpen tillsammans med en annan produkt

Viessmanns breda utbud av värmepumpar gör att du lätt kan välja värmepump efter behov. Dina specifika förutsättningar, personligt tycke och smak tas i beaktande redan i planeringsstadiet.

Vanligtvis används värmepumpen som den enda värmekällan och då plockar man bort det gamla värmesystemet, men det går även bra att använda en Viessmann värmepump tillsammans med en solvärmeanläggning eller en solcellsanläggning.

Olika system för alla behov

Ända sedan 1970-talet har värmepumpar från oss på Viessmann funnits tillgängliga på marknaden. Sedan dess har tekniken stadigt utvecklats och förbättrats och idag finns både utbud och funktioner inom ett brett område.

Vi har ett brett sortiment av värmepumpar för olika typer av energikällor och värmebehov. Med rätt teknik från Viessmann kan du hålla dina värmekostnader låga från dag ett och minska belastningen på miljön.